Βεβήλωσαν τον τάφο στελέχους του Δημοκρατικού Στρατού Κεφαλονιάς. Προκαλούν τα θρασύδειλα φασιστοειδή.
Βεβήλωσαν τον τάφο – Μνημείο του Αστραπόγιαννου
Πολιτική
11/06/2014 | 07:09

Θρασύδειλα φασιστοειδή, δρώντας στο βαθύ σκοτάδι – κάτι που αρμόζει στη φασιστική τους ιδεολογία και πρακτική – βεβήλωσαν τον τάφο και την αναρτημένη προτομή στον τάφο ,του τιμημένου στελέχους του Δημοκρατικού Στρατού Κεφαλονιάς Γεράσιμου Γρηγοράτου ή Αστραπόγιαννου,( πού σκοτώθηκε σε μάχη από τις κυβερνητικές δυνάμεις στη Παχιά Πούντα Σάμης το 1949 μαζί με τη μαχήτρια αδελφή του Διονυσία) καθώς και τον τάφο του αδελφού του Βαγγέλη και της συζύγου του Κούλας , στο Νεκροταφείο Ζερβάτων Κεφαλονιάς .
Η ΤΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης τονίζει ότι όσα συνθήματα κι αν γράψουν, όσες άνανδρες πράξεις κι αν κάνουν, δεν πρόκειται να καταφέρουν να θάψουν την ιστορία του λαϊκού κινήματος, του ΚΚΕ, να διαστρεβλώσουν την ιστορική αλήθεια. Αυτό που τους ενοχλεί είναι η καθοριστική δράση του λαϊκού κινήματος και ο πρωτοπόρος ρόλος του ΚΚΕ στην αντιφασιστική πάλη, ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση και για την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας. Δεν μπορούν και σήμερα κάποιοι να αντέξουν την πατριωτική στάση του ΚΚΕ, που καλεί το λαό ενάντια στις ΝΑΤΟικές εξαρτήσεις, που καλεί σε λαϊκή αντεπίθεση για να πληρώσουν οι τράπεζες και τα μονοπώλια την κρίση τους. Νιώθουν ιδιαίτερα δυσάρεστα κάποιοι, που παρά τις επιθέσεις που δέχεται, το ΚΚΕ συνεχίζει, επιμένει και δυναμώνει την πάλη του, βαδίζει ανοδικά και συνεπέστατα ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, μπροστάρης των αγώνων για τις λαϊκές ανάγκες, στην πάλη για λαϊκή εξουσία
Να είναι βέβαιοι οι βέβηλοι δράστες, ότι ο κόπος τους είναι χαμένος. Όσο κι αν προσπαθούν δεν πρόκειται να καταφέρουν αυτό που δεν κατάφεραν δεκαετίες αντικομουνιστικής προπαγάνδας, να αμαυρώσουν τον αγώνα του ΔΣΕ και την προσφορά του ΚΚΕ.
Η ΤΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης του ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό του νομού τη βεβήλωση και τον καλεί να περιφρουρήσει και να προστατέψει την ιστορία του, που αποτελεί τιμή του ΚΚΕ στην ιστορία του τόπου, έναυσμα για τη νεολαία να γνωρίσει τις πραγματικές πλευρές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, να διδαχθεί την ανυπόταχτη και αδούλωτη στάση ζωής, τον ανυποχώρητο αγώνα για τα ιδανικά του σοσιαλισμού.
Αργοστόλι 10/6/2014

tafos_astrapogiannou tafos_astrapogiannou2

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer