Η φωλιά που εκκολάφτηκε με επιτυχία βρίσκεται στον Μέγα Λάκκο,μια από τις πολλές παραλίες της Κεφαλονιάς όπου βγαίνουν οι θαλάσσιες χελώνες και αφήνουν τα αβγά τους
Βγήκαν τα πρώτα χελωνάκια στην Κεφαλονιά
Κοινωνία
29/07/2013 | 10:27

Τα πρώτα για φέτος θαλάσσια χελωνάκια της Κεφαλονιάς βγήκαν χθες το βράδυ από την φωλιά τους και κατευθύνθηκαν αμέσως προς την θάλασσα. Η φωλιά που εκκολάφτηκε με επιτυχία βρίσκεται στον Μέγα Λάκκο, κοντά στο Ληξούρι, μια από τις πολλές παραλίες της Κεφαλονιάς όπου βγαίνουν οι θαλάσσιες χελώνες και αφήνουν τα αβγά τους. Η φωλιά είχε γίνει στις 11 Ιουνίου και προστατεύτηκε από την ομάδα του Wildlife Sense με την βοήθεια του Phill Davison που κατοικεί στην περιοχή.

Σήμερα το πρωί, μαζί με τα ίχνη από τα πρώτα χελωνάκια, οι ομάδες του Wildlife Sense εντόπισαν και προστάτεψαν τρεις νέες φωλιές θαλάσσιας χελώνας στον Μέγα Λάκκο, στην Μεγάλη Άμμο στις Μηνιές, και στην Άβυθο. Αυτές οι φωλιές είναι από τις τελευταίες που θα γίνουν για φέτος, ενώ πλέον περιμένουμε να δούμε ακόμη περισσότερα χελωνάκια να πηγαίνουν στην θάλασσα.

Το ταξίδι προς την θάλασσα όμως δεν είναι το ίδιο εύκολο για όλα τα χελωνάκια. Όταν κοντά στην παραλία βρίσκονται λάμπες φωτισμού από δρόμους, ξενοδοχεία ή εστιατόρια, τα χελωνάκια πολύ συχνά αποπροσανατολίζονται και δεν φτάνουν ποτέ στην θάλασσα. Γι’αυτό και όλα τα φώτα θα πρέπει να σβήνουν ή να καλύπτονται τις ημέρες που βγαίνουν τα χελωνάκια – μια μικρή σχετικά προσπάθεια για να διατηρήσουμε αυτά τα σπάνια ερπετά που υπάρχουν από την εποχή των δεινοσαύρων αλλά απειλούνται σήμερα με εξαφάνιση.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το πρόγραμμα για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας Wildlife Sense.

Νίκος Βαλλιάνος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer