Η υπομονή των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαντληθεί
“Βγήκαν μαχαίρια” στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ
31/08/2014 | 10:30

Με αφορμή την ανακοίνωση του κ. Γεράσιμου Δημητράτου ,  για τα αποτελέσματα  των πρόσφατων Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών, ως μέλη του συνδυασμού «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ» και μέλη-φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά τα παρακάτω:

Θεωρούμε το αποτέλεσμα του συνδυασμού μας, είναι ένα πρώτο βήμα για να πετύχουμε την πολιτική ανατροπή και σε τοπικό επίπεδο. Είναι υποχρέωσή μας, απέναντι σε όσους και όσες μας στήριξαν, να εργαστούμε ακόμα πιο σκληρά τόσο εντός δημοτικού συμβουλίου όσο και εκτός, ως ενεργά μέλη της τοπικής κοινωνίας. Άλλωστε αυτός είναι ο μόνος τρόπος που διαθέτουμε για να πείσουμε και όσους συμπολίτες μας δεν μας τίμησαν αυτή τη φορά με την ψήφο τους. .

Επιστρέφουμε ως απαράδεκτη την κατηγορία ότι έγιναν «εκλογικά αλισβερίσια» γύρω από τον συνδυασμό μας και τον χώρο που αυτός εκπροσωπεί. Τέτοιες λογικές, μας βρίσκουν εντελώς αντίθετους και ο κάθε ένας από μας, έχει τη δικιά του προσωπική πορεία που το αποδεικνύει. Αν έστω και κάτι από όλα αυτά ευσταθούσε, εμείς οι ίδιοι θα είχαμε βγει πρώτοι να το καταγγείλουμε.   

Θεωρούμε πέρα για πέρα προσβλητική, προς τους χιλιάδες ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί μας, αλλά και εντελώς απαράδεκτη και αναληθή, την υπόνοια που αφήνει ο συντάκτης του κειμένου ότι η ψήφος τους καθοδηγείται από παράκεντρα εξουσίας ή ότι ελέγχεται   από διαπλεκόμενα συμφέροντα.

Θεωρούμε  αναληθή και προκλητικά ,όσα αναφέρει  για τον ρόλο του Θ. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ ως Συντονιστή της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, για την λειτουργία της, και για τις δήθεν μεθοδεύσεις θεωρεί ότι έγιναν. Ο ίδιος, ως Αναπληρωτής Συντονιστής της Ν.Ε, συμμετείχε ενεργά στις διαδικασίες αυτές  και ουδέποτε διαφοροποιήθηκε  στο ελάχιστο.

Θεωρούμε επίσης απολίτικα ,άθλια και ψευδή   τα διάφορα κείμενα που έχουν γραφτεί την περίοδο μετά τις εκλογές στον RHESUSκαι κάποια άλλα μπλοκ ,  και που μοναδικό στόχο έχουν να πλήξουν  και να αποδυναμώσουν την μεγάλη προσπάθεια  του ΣΥΡΙΖΑ για μιαν  άλλη πορεία της ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ καθώς και των ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ συνολικά.

 ΟΧΙ…ΔΕΝ ΣΥΝΩΜΟΤΗΣΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ.

Σαν υποψήφιοι με τον συνδυασμό «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ» ξέρουμε ότι σε αυτή τη δύσκολη πορεία πολλές αδυναμίες αναδείξαμε και πολλά λάθη κάναμε. Σωστό και τίμιο είναι να τα αναγνωρίσουμε και να τα διορθώσουμε και όχι να κυνηγάμε φαντάσματα. Μόνο με αμοιβαία εμπιστοσύνη, με άνοιγμα στους δημοκράτες ενεργούς πολίτες της Κεφαλονιάς και με μαζικότητα στη δράση μας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους δύσκολους καιρούς που έχουμε μπροστά μας και μια δημοτική αρχή που δεν διστάζει να (ξε)πουλά και να αγοράζει το οτιδήποτε.

Τέλος καλούμε τον κ. Γεράσιμο Δημητράτο, τον δημοκρατικά εκλεγμένο υποψήφιο Δήμαρχο από την πανολομέλεια του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς, με την αμέριστη υποστήριξη του σ. Θ. Γαλιατσάτου και νυν δημοτικό σύμβουλο με τους «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ», να  αντιληφθεί  ότι η υπομονή των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαντληθεί και ότι οι δικές του εμμονές αφορούν τον ίδιο και τους ελάχιστους πολιτικούς του φίλους, και δηλώνουμε ότι δεν θα τον ακολουθήσουμε στην πορεία αυτή.

Γεράσιμος Βασιλάτος

Σπύρος Παγώνης

Παναγής Πούλος

Μυρτώ Τσιγαρίδα

Νίκος Κλωνής

Ευάγγελος Χριστάτος

Γεράσιμος Γονατάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ