Αρχίζει και επίσημα η «μάχη» των αυτοδιοικητικών εκλογών για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό είναι το όνομα που θα κατεβάσει ο ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιο Δήμαρχο
Πολιτική
28/02/2014 | 17:06

Αρχίζει και επίσημα η «μάχη» των αυτοδιοικητικών εκλογών για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από μία περίοδο αναβολών τόσο από τα γεγονότα με τους σεισμούς, όσο και με το σεβασμό απέναντι στις πρωτοβουλίες πολιτών που ζητούν το σπάσιμο του Δήμου, στο τοπικό ΣΥΡΙΖΑ έχουν συμπληρώσει το πολιτικό πάζλ για τις επερχόμενες εκλογές στην Αυτοδιοίκηση. Η πρώτη συζήτηση για τον υποψήφιο δήμαρχο ξεκίνησε από τις τοπικές στη Κεφαλονιά. Πεποίθηση όλων είναι ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει κάποιον ο οποίος να είναι από τα σπλάχνα του.

Τα φαβορί για το χρίσμα στο Δήμο Κεφαλονιάς

Μείζον ζήτημα θεωρείται να βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο που να έχει όλες τις προδιαγραφές ενός υποψήφιου Δήμαρχου για τον ΣΥΡΙΖΑ. Το όνομα του Μάκη Δημητράτου «παίζει» δυνατά και αν μέχρι τέλος της ερχόμενης εβδομάδας δεν γίνει κάτι συνταρακτικό ενδεχομένως να ανακοινωθεί επίσημα.
Από κει και πέρα, κορυφαίες πηγές αναφέρουν πως είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να στηριχτεί κάποιος υποψήφιος με… λαμπερό όνομα από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους γιατί η σκληρή γραμμή του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ (προέρχεται από την Αριστερή Πλατφόρμα) θεωρεί ότι ο υποψήφιος πρέπει να έχει αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά και να μην έχει ουδεμία σχέση με κόμματα που επέβαλαν το μνημόνιο στη χώρα. Παράλληλα θα πρέπει να είναι άτομο άφθαρτο στη κοινωνία του νησιού!
Για τους καλά γνωρίζοντες τα του κόμματος, σίγουρη θεωρείται η υποψηφιότητα του Μάκη Δημητράτου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται μια έκπληξη της τελευταίας στιγμής με τα ονόματα των Κώστα Ζαπάντη και του Ρωσσέτου Λούζη να έχουν πέσει στο τραπέζι.

Τέλος, οι ίδιες πηγές βάζουν «φρένο» στα σενάρια περί υποψηφιότητας του Θανάση Αυγερινού αλλά και του Μάκη Βασιλάτου. Το κράς τεστ στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου για τον πρώτο και του ΤΕΕ για τον δεύτερο απογοήτευσαν όσους είχα επενδύσει πολιτικά στα δύο ονόματα…

Αξίζει: Φουντώνουν οι φήμες που θέλουν, εφόσον δεν σπάσει ο Δήμος Κεφαλονιάς, τον Παναγή Δρακουλόγκωνα υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη με τον Θόδωρο.

synenteyksi-syriza31-01-14b

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer