Η συνάντηση έγινε στη ταβέρνα του Ανδρέα Κουλουμπή στον Αγκώνα που γέμισε ασφυκτικά με πάνω από 150 άτομα.
Αυτός δεν ήταν μυστικός δείπνος… ήταν καθοριστικός δείπνος
Πολιτική
22/04/2011 | 16:22

Ίσως ήταν η σημαντικότερη συνάντηση πολιτικών στελεχών του χώρου της ΝΔ που έγινε το τελευταίο διάστημα, ώστε ένας εν δυνάμει  υποψήφιος βουλευτής να ευχηθεί χρόνια πολλά σε στελέχη και φίλους του νησιού μας. Η συνάντηση έγινε στη ταβέρνα του Ανδρέα Κουλουμπή  στον Αγκώνα που γέμισε ασφυκτικά με πάνω από 150 άτομα. Τον Παύλο Παπαδάτο τίμησαν με την παρουσία τους αλλά και με  λόγια τους πολλά σημαντικά πρόσωπα του νησιού μας

Μεταξύ των παρευρισκομένων διακρίναμε τους: δήμαρχο Παρίση Αλέξανδρο, τον τ. Νομάρχη Λευκαδίτη Διονύση, τον αντιδήμαρχο Κεκάτο Βαγγέλη, τον αντιπρόεδρο της ΝΟΔΕ Ανδρέα Μαρκαντωνάτο, το Σπύρο Κουλουμπή, τον αντιδήμαρχο Σπύρο Κουνάδη, τον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Θεοφιλάτο, τη περιφερειακή σύμβουλο Ειρήνη Στεφάτου, καθώς και τους, Βιτώρο Μηχάλη, Αγγούρια Θεόφραστο, Παπαδάτο Μάκη, Ανδρέα Καρούσο, το γνωστό επιχειρηματία Στέλιο Σταυρίδη, Μεταξάτο Παναγή, Μελισινού Ασπασία, Μιχελή Χριστογιαννη, Μπάμπη Μοσχόπουλο, Γασπαρή Κώστα, Κακαρούμπα Πέτρο, Τζωτζάτο Αλέξανδρο, Κατσιβέλη Γεράσιμο, Σίμο Μαρκαντωνάτο, Έρτσο Παναγή, Γεράκη Μέμη, Μποζά Κλημεντίνη και δεκάδες άλλους φίλους του Παύλου.

Για τον Παύλο, από τους παρευρισκομένους μίλησαν, ο δήμαρχός μας Αλέξανδρος Παρίσης, οι αντιδήμαρχοι Θεοφιλάτος Βαγγέλης, Κεκάτος Βαγγέλης και Πυλαρινός Δημήτρης, ο αγαπητός σε όλους πρώην Νομάρχης Λευκαδίτης Διονύσης, ο επιχειρηματίας Στέλιος Σταυρίδης και η Γιάννα Κουλουμπή που διάβασε ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Παύλου, Κεφαλονιά και Ιθάκη το προσωπικό μου ταξίδι.

Στην ομιλία του ο Παύλος Παπαδάτος συνδύαζε συναίσθημα και ουσιαστικό πολιτικό λόγο. Μεταξύ άλλων τόνισε:  «Από εμάς εξαρτάται να κάνουμε τα νησιά μας ένα μικρό Monte Carlo! Πολλοί με ρώτησαν, Μα καλά τέτοια εποχή θέλεις να πολιτευτείς; Καλά δεν βλέπεις ποιοι είναι βουλευτές και πολιτικοί; Εσύ τι θέλεις να ανακατευτείς τι έχεις να κερδίσεις; Φίλοι μου, επειδή βλέπω ποιοι είναι και επειδή βλέπω που μας πήγαν και που πήγαν ιδιαιτέρως τα νησιά μας, αυτός είναι και όλος για τον οποίο θέλω να έχω ενεργό μέρος στην πολιτική.

Κάποιος θέλησε να με συμβουλεύσει λέγοντάς μου… Δεν νομίζεις ότι ξεκίνησες πολύ ενωρίς; Η απάντησή μου είναι όχι. Ξεκίνησα πολύ-πολύ αργά.

Είτε γίνουν τώρα οι εκλογές, είτε σε ένα χρόνο είτε σε δύο χρόνια, είτε εκλεγώ είτε όχι εγώ ήδη αισθάνομαι νικητής. Γιατί για μένα η μεγαλύτερη νίκη είναι η γνωριμία μου μαζί σας.

Τα θεμέλια της οικονομικής καταστροφής της χώρας μπήκαν στην δεκαετία του 1980. Και η συνέχεια έγινε το 2010

 Δεν ήταν η ΝΔ που διαλαλούσε σε όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα είναι μία διεφθαρμένη χώρα, δεν ήταν ο Καραμανλής που διαλαλούσε ότι υπάρχουν λεφτά. Άλλος ήταν αυτός. Του χρόνου τέτοια εποχή θα λέμε πόσο ωραία ήταν πέρυσι!

Το πρόβλημα μας όμως που μας απασχολεί είναι πρωτίστως η Κεφαλονιά. 25% ανεργία. Και είμαστε ακόμη στην αρχή!

Ένας δήμος αιχμάλωτος σε χρέος ύψους σαράντα εκατομμυρίων ευρώ.

Οι λέξεις όραμα και ανάπτυξης όπως χάθηκαν από το λεξιλόγιο της κυβέρνησης έτσι  χάθηκαν και από την Κεφαλονιά.

Η Κεφαλονιά δεν σταμάτησε μόνο να αναπτύσσεται.  Σταμάτησε και ν’ακούγεται!

Μόνο συνεργασία βουλευτή, δημάρχου και περιφέρειας μπορεί να μεγιστοποιήσει τα αποτελέσματα οικονομικής ανόρθωσης των νησιών μας.

Ένα είναι δεδομένο:  Έχουμε απίθανες φυσικές ομορφιές, και ασύγκριτη πολιτιστική κληρονομιά. Μας λείπει η υποδομή.

Ο ρόλος του βουλευτή δεν είναι να κάνει την εμφάνιση του για να κόβει πίτες και να μαζεύει ψήφους στο λιθόστρωτο, ή να ανακαλύπτει την ύπαρξη και την αγάπη του για την Κεφαλονιά στα σαράντα του! Ο ρόλος του βουλευτή είναι για να δίνει λύσεις και να συμβάλει στην δημιουργία έργων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του νησιού.

Καταφέραμε ως πολίτες να αρκούμεθα με το 5% των υποχρεώσεων των βουλευτών μας και δεν τους απαιτούμε το 95 %

Πόσους ανθρώπους θα μπορέσει να βολέψει. 10 20 10 200 300. Μα έχουμε 4.000 ανέργους στην Κεφαλονιά. 5-6 χιλιάδες. Συνεπώς το πρόβλημα πρέπει να λυθεί με κάποιον άλλο τρόπο. Μέσα από την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του νησιού.

Φίλες και φίλοι ας ευχηθούμε όλοι μας στο θεό όπως μεταλαμπαδεύσει έστω και λίγο από το φως της Αναστάσεως, στην ελληνική οικονομία και ας γίνει φως ελπίδας για υγεία και ευημερία των οικογενειών μας.

Καλή μας Ανάσταση και καλό Πάσχα».

agwnas1

agwnas2

agwnas3

agwnas4

agwnas5

agwnas6

agwnas7

agwnas8

agwnas9

agwnas10

agwnas11

agwnas12

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer