Στην κατεύθυνση της ικανοποίησης των αιτημάτων των κρατουμένων στις Κλειστές Φυλακές Κέρκυρας, ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος εξετάζει μεθόδους για τη συνεργασία αλλά και την υποστήριξη της Περιφέρειας σε έργα.
Αρωγή στα αιτήματα των τροφίμων των Φυλακών Κέρκυρας από τον Περιφερειάρχη
Κοινωνία
15/01/2016 | 16:42

Στην κατεύθυνση της ικανοποίησης των αιτημάτων των κρατουμένων στις Κλειστές Φυλακές Κέρκυρας, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος εξετάζει μεθόδους και τρόπους για τη συνεργασία αλλά και την υποστήριξη της Περιφέρειας σε δράσεις και έργα.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Περιφερειάρχη κ. Γαλιατσάτου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις Φυλακές Κέρκυρας, όπου μετέβη συνοδευόμενος από τους αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Μιχαλά, Στραβοράβδη και Τσούκα καθώς και τον Εκτελεστικό Γραμματέα κ. Ζησιμάτο, για να ευχηθούν χρόνια πολλά στους εργαζόμενους και τους κρατούμενους και να ακούσουν τα προβλήματα που υπάρχουν, τέθηκαν μεταξύ άλλων τα αιτήματα της ανακατασκευής και επαναλειτουργίας του παλιού φούρνου των Φυλακών και σε συνέχεια αυτού την εξέταση παροχής βοήθειας από την ΠΙΝ προκειμένου τα προϊόντα που θα παραχθούν να διοχετευτούν στην τοπική αγορά. Με τον τρόπο αυτό, εξήγησαν στον Περιφερειάρχη, ότι θα μπορέσουν να αποκτήσουν μια μικρή οικονομική αυτοτέλεια και ένα ταμείο αλληλοβοήθειας εκείνων των κρατουμένων που στερούνται πόρων.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος εξετάζει, σε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες, χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ικανοποιηθεί το αίτημα (π.χ. διασυνοριακά προγράμματα για την ανάδειξη ιστορικών κ.α. τόπων) καθώς και τη βοήθεια και παρέμβαση της ΠΙΝ για τη δημιουργία Κοινωνικού Συνεταιρισμού που θα μπορέσει να υλοποιήσει το εγχείρημα της πώλησης των αρτοποιημάτων ή όποιας άλλης παραγωγής προϊόντων των κρατουμένων.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων είχε την ευκαιρία ακόμη να συνομιλήσει με αντιπροσωπεία κρατουμένων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, επισκέφθηκε μεγάλο μέρος των Φυλακών Κέρκυρας και στη συνάντηση που είχε με τον διευθυντή των Φυλακών κ. Βασίλη Θώμο συζητήθηκε το θέμα της επισκευής και ανάδειξης του ιστορικού τμήματος των Φυλακών, όπου είχαν φυλακιστεί αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού, την περίοδο 1946-1949. Οι χώροι που κρατούνταν πριν την έκτελεσή τους οι αγωνιστές, δεν έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές έως σήμερα και υπάρχει –και από την τοπική κοινωνία- το αίτημα να χαρακτηρισθεί ως διατηρητέος. Στο πλαίσιο αυτό, από πλευράς του Περιφερειάρχη κ. Γαλιατσάτου, θα εξεταστεί ενδελεχώς με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας η δυνατότητα χρηματοδότησης της μελέτης και του έργου που απαιτείται, ώστε να αναδειχθεί το τμήμα αυτό.
Φωτογραφίες από την επίσκεψη του Περιφερειάρχη και των αντιπεριφερειαρχών στις Φυλακές Κέρκυρας και τη συνάντηση με το διευθυντή των Φυλακών Βασίλη Θώμο.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer