Εκδήλωση από τον Πολιτιστικό, Λαογραφικό, Ιστορικό Σύλλογο Κεφαλληνίας και Ιθάκης «ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ», στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου "Ο Κέφαλος"
Αργοστόλι, 260 χρόνια πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς
Πολιτισμός
18/04/2017 | 11:17

Ο Πολιτιστικός,  Λαογραφικός, Ιστορικός Σύλλογος Κεφαλληνίας & Ιθάκης  «ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ»  διοργανώνει τo Σάββατο, 22 Απριλίου 2017 και ώρα 20.30 μμ, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου  «Ο Κέφαλος»,  εκδήλωση με τίτλο:

«Αργοστόλι, 260 χρόνια πρωτεύουσα,   1757 – 2017, μια δύσκολη πορεία μέσα στο χρόνο»

Θα αναδειχθούν άγνωστες πληροφορίες, ακόμα και πριν από την 20η Απριλίου 1757, ημερομηνία που ορίσθηκε πρωτεύουσα το Αργοστόλι. Θα προβληθεί ένα σύντομο ντοκιμαντέρ για την ιστορική διαδρομή της πόλης, ώστε οι εικόνες του παρελθόντος να γίνουν θεμέλια στο σήμερα και να στηρίζουν γερά το αύριο, γιατί η γνώση της ιστορίας σφυρηλατεί με τον καλύτερο τρόπο, την ιδιαίτερή μας ταυτότητα.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει Κεφαλονίτικο τραταμέντο στο φουαγιέ του θεάτρου.

Mε την αξιοποίηση της τεχνολογίας , θα μεταδώσουμε ζωντανά την εκδήλωση με live streaming διαδικασία, από την σελίδα του συλλόγου μας  rifortso.gr , δίνοντας  τη δυνατότητα σε όλους τους Κεφαλονίτες που θα βρίσκονται εκτός νησιού, να παρακολουθήσουν την εκδήλωση σε πραγματικό χρόνο (real time).

Συμμετέχουν, το Λύκειο Ελληνίδων – Παράρτημα Αργοστολίου, η Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά και η Μαντολινάτα Νέων Κεφαλληνίας, υπό την διεύθυνση του κ. Σωκράτη Μπένου.

Είσοδος ελεύθερη.

H εκδήλωση αποτελεί μια συνδιοργάνωση με την ΠΙΝ – Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς, υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κεφαλονιάς. (ΚΕΔΗΚΕ).

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer