Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παρακολουθούμε από κοντά την κατάσταση στην Κεφαλονιά, μετά τον σημερινό ισχυρό σεισμό.
Από τον Τσελέντη ενημερώθηκε ο Καμμένος για το σεισμό στη Κεφαλονιά
Πολιτική
26/01/2014 | 20:10

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία τα νησιά του Ιονίου, έκανε την εξής δήλωση;

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παρακολουθούμε από κοντά την κατάσταση στην Κεφαλονιά, μετά τον σημερινό ισχυρό σεισμό.

Πριν από λίγο ο Καθηγητής Σεισμολογίας Άκης Τσελέντης, ο οποίος είναι και Πολιτευτής των ΑΝΕΛ, στην τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με το πρόεδρο μας Πάνο Καμμένο και τον ενημέρωσε ότι:

•    Ο σεισμός πρέπει να θεωρείται ο κύριος, με τις αναμενόμενες μετασεισμικές δραστηριότητες.
•    Εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία και στους κατοίκους του νησιού, αλλά και στα ΜΜΕ που διαχειρίζονται την υπόθεση.
•    Το σύστημα ΒΑΝ είχε «πιάσει» σήματα εδώ και εβδομάδες που έδειχναν επικείμενη απόδοση σεισμού ικανής ισχύος στην περιοχή.
•    Ο ίδιος βρίσκεται στην Πάτρα, παρακολουθώντας από το εργαστήριο του την μετασεισμική εξέλιξη.

Ο καθηγητής Άκης Τσελέντης ενημέρωσε και τον Βουλευτή Επικρατείας Τέρενς Κουίκ για όλα αυτά τα δεδομένα, ο οποίος με την σειρά του, έχοντας την κοινοβουλευτική ευθύνη των Ιονίων νήσων, επικοινώνησε με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Κεφαλονιάς-Ιθάκης, οι οποίοι τον ενημέρωσαν ότι όλοι βρίσκονται σε κινητοποίηση. Συγκεκριμένα:

Στο Ληξούρι κλιμάκιο των ΑΝΕΛ, με επικεφαλής τον πολιτευτή Σταύρο Λυκούδη, επισκέπτεται τα σπίτια της πόλης αλλά και της γύρω περιοχής, διαπιστώνοντας – μέχρι τώρα – ζημιές σε κτίρια, με κυριότερες αυτές στο Γηροκομείο Ληξουρίου, το οποίο και εκκενώθηκε.

Επίσης εκκενώθηκαν οι Εργατικές Κατοικίες, που κρίθηκαν επικίνδυνες από τις ρωγμές που παρουσίασαν.

Ο Σταύρος Λυκούδης είπε στον Τέρενς Κουίκ ότι δεν υπάρχει έως τώρα καταγραφή τραυματιών.

Τμήματα του νησιού βρίσκονται στο σκοτάδι λόγω διακοπής του ρεύματος, ενώ σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις βράχων.

Από την πλευρά του Αργοστολίου, στο κλιμάκιο των ΑΝΕΛ επικεφαλής είναι ο Τομεάρχης του Κινήματος στην Κεφαλονιά – Ιθάκη Μάκης Πετράτος, ο οποίος και αυτός ανέφερε στον Τέρενς Κουίκ, ότι δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες ή αξιοσημείωτες κτιριακές ζημιές, αν και οι σχετικές έρευνες είναι σε εξέλιξη και αφορούν, κυρίως, παλαιότερες οικοδομές.

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ πήρε εντολή από τον πρόεδρο Πάνο Καμμένο, αύριο, αμέσως μετά την σύγκληση του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, που θα πραγματοποιηθεί στο ΥΠΕΞ και στην οποία θα πρέπει να συμμετάσχει ο Βουλευτής και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΛ, να αναχωρήσει για την Κεφαλονιά, προκειμένου να εξετάσει από κοντά την κατάσταση.

tselenths_kamenos

 

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia