Βαδίζουμε στα μέσα Φεβρουαρίου όμως στο θέμα των αποδείξεων το τοπίο παραμένει θολό.
Αποδείξεις: Αλαλούμ για το τι θα γίνει με τις κάρτες και τις φορολογικές δηλώσεις
Οικονομία
08/02/2016 | 08:24

Βαδίζουμε στα μέσα Φεβρουαρίου όμως στο θέμα των αποδείξεων το τοπίο παραμένει θολό. Αν και το υπουργείο Οικονομικών άρχισε να μιλάει από τον Δεκέμβριο για αποδείξεις με πλαστικό χρήμα οι οποίες θα είναι αυτές που θα χτίζουν το αφορολόγητο, ακόμη δεν έχει υπάρξει η σχετική ρύθμιση που θα δίνει τον… μπούσουλα στους φορολογούμενους για το τυι θα πρέπει να κάνουν.

Το αποτέλεσμα είναι οι πολίτες να “χάνουν” πολλές αποδείξεις καθημερινά, καθώς τα περισσότερα καταστήματα ακόμη δεν διαθέτουν τα σχετικά μηχανήματα πληρωμής μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας και έτσι πολλά έξοδα των πολιτών δεν καταγράφονται μέσω ηλεκτρονικής απόδειξης.

apodhxeis

Με βάση τη ρύθμιση που λέγεται ότι προωθείται η εφορία θα αναγνωρίζει δαπάνες μόνο μέσω πλαστικού χρήματος ή τραπεζικών συναλλαγών ώστε μισθωτοί και συνταξιούχοι να κερδίσουν την έκπτωση φόρου ως και 2.100 ευρώ από το αφορολόγητο των 9.550 ευρώ. Ουσιαστικά για το αφορολόγητο οι πολίτες θα κληθούν να καταθέσουν στην φορολογική τους δήλωση ποσά ίσα με το 10% του εισοδήματός τους μέσω ηλεκτρονικών αποδείξεων.
Την ίδια ώρα παρατηρούνται φαινόμενα με καταστήματα και επιχειρήσεις που διαθέτουν ηλεκτρονική διασύνδεση να μην δέχονται πληρωμές μέσω καρτών, είτε για να φοροδιαφύγουν, είτε για να γλιτώσουν την προμήθεια που παίρνουν οι τράπεζες.

Για να πατάξει τα φαινόμενα αυτά το υπουργείο θα επιβάλλει βαριά πρόστιμα που θα περιλαμβάνουν ως και ποινές φυλάκισης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα το Έθνος τα πρόστιμα θα ξεκινούν από τα 1.500 ευρώ και θα φτάνουν το 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ στις ποινές θα περιλαμβάνεται κλείσιμο της επιχείρησης για 3 μήνες έως έναν χρόνο αλλά και ποινή φυλάκισης ως και έξι μήνες.

Πηγή: newsit.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer