Μάθετε πώς να μην πέσετε στην παγίδα επιτήδειων κατά τη διαμονή σας σε ένα ξενοδοχείο.
Απάτες ξενοδοχείων και πώς να τις αποφύγετε
Τουρισμός
03/04/2016 | 08:54

Η αλήθεια είναι ότι ο κάθε ταξιδιώτης θεωρεί το δωμάτιο του ξενοδοχείου του τον πιο ασφαλή χώρο στον προορισμό που επισκέπτεται. Και πολύ καλά κάνει. Βέβαια, δεν είναι λίγοι οι τυχοδιώκτες που έχουν ως σκοπό τους την εξαπάτησή σας, ακόμη κι όταν βρίσκεστε μέσα στο δωμάτιό σας.

Όσο προσεκτικός ταξιδιώτης κι αν είστε, ωστόσο, οι «συνήθεις ύποπτοι» έχουν ανακαλύψει έξυπνους τρόπους για να σας εξαπατήσουν. Μάθετε, λοιπόν, ποιοι είναι αυτοί και πώς μπορείτε να τους αποφύγετε…

Ψεύτικες χρεώσεις ρεσεψιόν

reception

Πολλά ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών είθισται να τηλεφωνούν στο δωμάτιό σας λίγη ώρα μετά το check- in για να επιβεβαιώσουν ότι όλα είναι και εντάξει και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη διαμονή σας. Οι συνήθεις απατεώνες, γνωρίζουν πολύ καλά ότι και σε μια τέτοια περίπτωση μπορούν να σας εξαπατήσουν, και μάλιστα σε αναπτυσσόμενες περιοχές του κόσμου.

Η απάτη, λοιπόν, ξεκινάει μόλις λάβετε μια κλήση από την «υποτιθέμενη» ρεσεψιόν του ξενοδοχείου. Πολύ συχνά ο άνθρωπος που βρίσκεται στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου ισχυρίζεται ότι προέκυψε ένα πρόβλημα με την κράτησή σας και θα χρειαστεί να επαληθεύσετε για ακόμη μία φορά τον αριθμό της κάρτας σας από το τηλέφωνο, έτσι ώστε να διευθετηθεί το «πρόβλημα».

Προσοχή: Το πραγματικό μέλος του προσωπικού ενός ξενοδοχείου ποτέ δεν θα ζητήσει τα στοιχεία της κάρτας σας από το τηλέφωνο. Ακόμη και πρόβλημα να υπάρχει με την πιστωτική σας, θα σας ζητηθεί να περάσετε από τη ρεσεψιόν για το διευθετήσετε.

Ψεύτικη δωρεάν σύνδεση wi-fi

internet

Κανένας δεν είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος, όταν για να συνδεθεί στο ίντερνετ του ξενοδοχείου θα πρέπει να πληρώσει επιπλέον. Κάτι που καθιστά το «δωρεάν wi-fi» σε αναδυόμενο μήνυμα στις ρυθμίσεις της συσκευής σας (κινητό, tablet, laptop) ακόμη πιο δελεαστικό. Οι υποκλοπές μέσω διαδικτύου εμφανίζονται ολοένα και περισσότερο, μέσα από τη δημιουργία «δωρεάν» hotspot wi-fi, που παρουσιάζονται με την ονομασία «δωρεάν wi-fi» ή κάτι τέτοιο.

Αν και η πρόσβαση στο ίντερνετ θα είναι δωρεάν, οι πληροφορίες που επεξεργάζεστε μπορεί να περνούν μέσα από το δίκτυο και τους υπολογιστές των απατεώνων που προσπαθούν να σας εξαπατήσουν, συλλέγοντας έτσι όλα τα στοιχεία σας, τους κωδικούς πρόσβασης σε διάφορες εφαρμογές κλπ.

Προσοχή: Πριν συνδεθείτε σε ένα δίκτυο βεβαιωθείτε ότι είναι καθόλα νόμιμο. Τα περισσότερα ασφαλή δίκτυα, συνήθως, ζητούν έναν κωδικό πρόσβασης, ενώ δεν είναι λίγα εκείνα που φέρουν την ονομασία του ξενοδοχείου. Για μεγαλύτερη σιγουριά ρωτήστε στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου ποιο είναι το προτεινόμενο δίκτυο με το οποίο μπορείτε να συνδεθείτε με ασφάλεια.

Πηγή greekguide.com

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer