Στο πλαίσιο της επίσκεψής της θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή για την περαιτέρω ενίσχυση των σεισμόπληκτων
Ανοιχτή ομιλία της Ρόδης Κράτσα στον “Αίνο”
Πολιτική
28/04/2014 | 20:13

Η Κεφαλονιά είναι ο επόμενος σταθμός της Επτανήσιας ευρωβουλευτού Ν.Δ. Ρόδης Κράτσα, αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2007-2012.

Η μόνη από τους εν ενεργεία ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υποψήφια στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, προσκαλεί σε φιλική συζήτηση στις 29 Απριλίου 2014 και ώρα 20:00 στο ξενοδοχείο Αenos [πλατεία Βαλλιάνου 28100] στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς με θέμα «Η Ευρώπη που θέλουμε και οι ευρωεκλογές του Μαΐου» . Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η κα Κράτσα θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σωτήρη Κουρή για την περαιτέρω ενίσχυση των σεισμόπληκτων. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των σεισμοπαθών κατοίκων του νησιού και με παρεμβάσεις της στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και τον Δήμαρχο Κεφαλληνίας εξέφρασε  την πλήρη υποστήριξή της στην εκταμίευση των ευρωπαϊκών πόρων για το νησί.

Παράλληλα, θα έχει επαφές με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και του εμπορικού κόσμου.

Η Ρόδη Κράτσα έχει αγωνιστεί για την ενίσχυση και την προβολή των Ιονίων Νήσων. Ως μέλος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης και ιδρυτικό μέλος της Διακομματικής Ομάδας για τις Νησιωτικές περιοχές του Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίου έδωσε μάχη για την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων για τις ελληνικές περιφέρειες κατά την προετοιμασία του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 με πρόβλεψη για τις νησιωτικές περιοχές, όπως αυτό αποτυπώθηκε στους κανονισμούς των Διαρθρωτικών Ταμείων.  Η περιφέρεια Ιονίων Νήσων επωφελείται με 185.955.002 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) διατίθενται 159.313.611 ευρώ στοχεύοντας στην καινοτομία, την έρευνα, το ψηφιακό θεματολόγιο, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) διατίθενται 26.641.391 ευρώ για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Παράλληλα, έχει κάνει παρεμβάσεις για τη δημιουργία μακροπεριφέρειας  Αδριατικής – Ιονίου Πελάγους.

Ως ευρωβουλευτής και ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει αναλάβει επίσης πολλές πρωτοβουλίες προβολής των Ιονίων Νήσων.

Πρόσφατα, συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Κεφαλονιάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες με τίτλο «Κεφαλονιά, νησί της Ειρήνης, της Αλληλεγγύης και του Διαλόγου. Η ιστορία μας οδηγεί στο Ευρωπαϊκό μας μέλλον.». Στο πλαίσιο της έκθεσης που διοργάνωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την παρουσία του τότε υφυπουργού Τουρισμού Κεφαλονίτη κ. Πέτρου Αλιβιζάτου και του Ευρωπαίου Επιτρόπου για θέματα βιομηχανίας και επιχειρηματικότητας, αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Antonio Tajani,  με θέμα «Γεύσεις από Ελλάδα. Εξερευνώντας τη δυναμική των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και τη σημασία τους για τον τουρισμό», η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσωπήθηκε με τα ξεχωριστά προϊόντα της. Επίσης, σε συνεργασία με εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών στα Επτάνησα, με μουσεία και πολιτιστικά ιδρύματα στην Αθήνα και τα Επτάνησα, με ειδικούς επιστήμονες και ανθρώπους που έχουν αφιερωθεί στην μελέτη του επτανησιακού πολιτισμού, έχει διοργανώσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες έκθεση με θέμα «Ιόνια Νησιά: Σταυροδρόμι Πολιτισμών», αφιερωμένη στον επτανησιακό πολιτισμό με τις διάφορες εκφάνσεις του: λογοτεχνία, ζωγραφική, μουσική, αργυροχρυσοχοϊα, δαντελοπλεκτική, κοινωνική οργάνωση και οικονομική ανάπτυξη.

 

Ρόδη Κράτσα

Ευρωβουλευτής Ν.Δ. – Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2007-2012

Υποψήφια Ευρωβουλευτής Ν.Δ. – Ευρωεκλογές 2014

 

Ελληνίδα ευρωβουλευτής, ευρωπαϊκή προσωπικότητα με διεθνή αναγνώριση

 

Διαδρομή

Γεννημένη στη Ζάκυνθο, κοινωνιολόγος με σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και μεταπτυχιακές σπουδές στην ευρωπαϊκή ενοποίηση στο ίδιο Πανεπιστήμιο, η Ρόδη Κράτσα είναι Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Eξελέγη Α’ Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2007, σημειώνοντας διπλή πρωτιά αφού για πρώτη φορά ελληνίδα ευρωβουλευτής κατέλαβε το αξίωμα Αντιπροέδρου του Ε.Κ. και για πρώτη φορά Έλληνας Αντιπρόεδρος εξελέγη στην Α’ θέση. Εξελέγη Β’ Αντιπρόεδρος το 2009. Κατά τη διάρκεια της θητείας της ως Αντιπρόεδρος χειρίστηκε τα πιο σημαντικά χαρτοφυλάκια, ολοκλήρωσε με επιτυχία διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο Υπουργών και εκπροσώπησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε διεθνείς συναντήσεις υψηλού επιπέδου.

Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες

Μέλος στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο στις Επιτροπές Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων, Περιφερειακής Ανάπτυξης, εξαιρετικά δραστήρια ευρωβουλευτής, μετρά πολλές εκθέσεις, γνωμοδοτήσεις, παρεμβάσεις και ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου σε θέματα που αφορούν στην Ελλάδα, όπως η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ε.Ε., η ισορροπία των χωρών της ευρωζώνης, το νέο ΕΣΠΑ και ιδιαίτερα η χρηματοδότηση των αδύναμων περιφερειών, η προώθηση της συμμετοχής των γυναικών στην οικονομική δραστηριότητα, στις αποφάσεις των επιχειρήσεων και της δημόσιας ζωής.

Έχει έντονη παρουσία στη διεθνή σκηνή, εργαζόμενη συστηματικά για την εμβάθυνση των σχέσεων της Ε.Ε. με σημαντικές περιοχές του κόσμου, ιδιαίτερα την ευαίσθητη περιοχή της απέναντι όχθης της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής, των χωρών του Αραβικού Κόλπου όπως και της Λατινικής Αμερικής. Παρούσα σε διεθνή fora αξιοποιεί κάθε ευκαιρία για να προβάλλει την Ελλάδα και να προκαλέσει το ενδιαφέρον των επενδυτών αφού ως εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επενδυτικότητα στην Ε.Ε. και τα νέα επενδυτικά εργαλεία ήλθε σε επαφή με μεγάλα θεσμικά και κρατικά επενδυτικά Ταμεία.

 Έδωσε μάχη για την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων για τις ελληνικές περιφέρειες κατά την προετοιμασία του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020. Πάντα παρούσα στις ελληνικές περιφέρειες, σε επαφή με τα επιμελητήρια, με κοινωνικούς φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση έχει προβάλλει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τα πλεονεκτήματα και τα προϊόντα τους, όπως στην πρόσφατη έκθεση που διοργάνωσε με θέμα «Γεύσεις από Ελλάδα. Εξερευνώντας τη δυναμική των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και τη σημασία τους για τον τουρισμό».

Πρωτοβουλίες

Πολιτικός με πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό κι εθνικό επίπεδο, έχει επίσης αναλάβει ενεργό ρόλο για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, την προστασία των δικαιωμάτων των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή και σε άλλες περιοχές του κόσμου, όπου υφίστανται διακρίσεις και βία, καθώς και για την προστασία του Ιορδάνη ποταμού. Η καθιέρωση το 2008 της 20ης Μαΐου ως Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας οφείλεται στην πρωτοβουλία και στις ενέργειες της Ρόδης Κράτσα. Συνεργάζεται με τις εθνικές επιτροπές ευρωπαϊκών χωρών για την Επανένωση των Μαρμάρων του Παρθενώνα ενώ προωθεί τη δημιουργία Ελληνικού Συνδέσμου Προϊόντων κι Υπηρεσιών Υψηλής Ποιότητας με στόχο τη συμμετοχή του ως μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Πολιτισμικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών (ECCIA).

Κοινωνικές, πολιτικές δραστηριότητες

Υποστηρίζει σταθερά τις δραστηριότητες της κοινωνίας των πολιτών ενώ μετέχει ενεργά σε διάφορες οργανώσεις εντός κι εκτός Ελλάδος. Εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος Αθηναίων με τη Ν.Δ. (1998), έχει διατελέσει μέλος Δ.Σ. τουΙνστιτούτου Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής. Είναι Πρόεδρος της Διεθνούς Οργάνωσης για την Προώθηση των Γυναικών της Ευρώπης-Βραβείο «Γυναίκες της Ευρώπης» (AIPFE), μέλος Δ.Σ. του Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια, μέλος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Διακρίσεις

Έχει τιμηθεί από αρχηγούς κρατών, θρησκευτικούς ηγέτες, διεθνείς φορείς και πανεπιστήμια: «Αξιωματικός του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής» της Γαλλικής Δημοκρατίας, «Διοικητής του Εθνικού Τάγματος του Κέδρου του Λιβάνου», «Σταυροφόρος του Τάγματος των Σταυροφόρων του Παναγίου Τάφου», «Αρχόντισσα του Θρόνου των Εκκλησιών» από το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας, «Χρυσό Μετάλλιο» του Πανεπιστημίου του Αιγαίου, «ΒραβείοMEDays 2010 για την Παιδεία, τον Πολιτισμό και την Έρευνα στη Μεσόγειο», «Βραβείο Anna Lindh 2007 για το Διάλογο Πολιτισμών» κ.ά.  Είναι επίσης επίτιμη Διδάκτωρ δύο Πανεπιστημίων του εξωτερικού.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer