Επισήμως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί μας
Ανοίγει ο δρόμος για αποζημιώσεις από την κακοκαιρία στην Κεφαλονιά
Κοινωνία
30/09/2015 | 09:55

Ανοίγει ο δρόμος για να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποζημίωσης όσων υπέστησαν καταστροφές σε σπίτια, επαγγελματικούς χώρους κ.ά. εξαιτίας της προ εικοσαημέρου σφοδρής κακοκαιρίας. Στην αποκατάσταση δήμων και κοινοτήτων που επλήγησαν από έντονα καιρικά φαινόμενα αφορούν οι πρώτες αποφάσεις που υπέγραψε ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής μετά τη μετάβασή του από το υπουργείο Υγείας στο υπουργείο Εσωτερικών.

Κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας τρεις περιοχές της χώρας, ατό το Ιόνιο ως τις Σποράδες και την Πελοπόννησο, στις οποίες καταιγίδες, χαλαζόπτωση, ανεμοστρόβιλοι που εκδηλώθηκαν από τις 21 ως τις 25 Σεπτεμβρίου προκάλεσαν τεράστιες ζημιές. Οι αποφάσεις αυτές αποτελούν προϋπόθεση για να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποζημιώσεων – ανεξάρτητα αν στις πλείστες όσες περιπτώσεις τα ποσά υπολείπονται κατά πολύ τις πραγματικές ανάγκες αποκατάστασης όσων έχουν πληγεί.

Η κήρυξη θα ισχύει για τρεις μήνες και μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης.

Ειδικότερα, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας – Ιθάκης λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στις 25.9.2015 με αποτέλεσμα την πρόκληση καταστροφών. Η εν λόγω κήρυξη ισχύει έως την 25η Δεκεμβρίου 2015 και ο συντονισμός ανατίθεται στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer