Προβληματισμός και ανησυχία επικρατούν στη Ζάκυνθο λίγες εβδομάδες πριν το Πάσχα. Το νησί πνίγουν τόνοι σκουπιδιών. Εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία.
Ανησυχία για την υγεία στη Ζάκυνθο που την πνίγουν σκουπίδια
Κοινωνία
18/03/2017 | 10:45

Προβληματισμός και ανησυχία επικρατούν στη Ζάκυνθο λίγες εβδομάδες πριν το Πάσχα. Το νησί πνίγουν τόνοι σκουπιδιών. Εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία, ενώ συγχρόνως οι εικόνες “ταξιδεύουν” μέσω διαδικτύου σε Ελλάδα και εξωτερικό κάτι που σίγουρα θα πλήξει τον τουρισμό του νησιού. Είναι απολύτως χαρακτηριστικό πως τοπικά ΜΜΕ κάνουν εκτενή αναφορά στο θέμα υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει έως τώρα εξέλιξη στο καυτό αυτό ζήτημα. Τα χρονοδιαγράμματα δεν τηρούνται και η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της τουριστικής περιόδου πλησιάζει στο τέλος της.
Λόγω της ταχύτητας της πληροφορίας οι φωτογραφίες παρακμής από τη Ζάκυνθο μπορεί να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο. Θα ληφθούν υπόψη τόσο από τους πολίτες που θέλουν να έρθουν στο νησί του Ιονίου, όσο και από ταξιδιιωτικά γραφεία και tour operators.
Την Τετάρτη πλήθος Ζακυνθινών βγήκε στους δρόμους φωνάζοντας “δεν πάει άλλο”, ζητώντας λύση στα δύο βαασικά προβλήματα, αυτό των σκουπιδιών αλλά και της λειτουργίας του νοσοκομείου.
Την ώρα του συλλαλητηρίου και έως τη μία το μεσημέρι, τα μαγαζιά της πόλης της Ζακύνθου, ήταν κλειστά ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Η πορεία κινήθηκε κατά μήκος της παραλιακής οδού με τελικό προορισμό την Πλατεία Σολωμού.


Φωτογραφίες: Δημήτρης Χατζηδάκης

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ