Η χαριστική βολή έρχεται τώρα από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που σπεύδει να απομονώσει εντελώς τους 3.000 μόνιμους κατοίκους της
ΑΝΕΛ: «Ακτοπλοϊκή απομόνωση της Ιθάκης»
Πολιτική
07/11/2013 | 19:54

Όπως είναι γνωστό η Ιθάκη βρίσκεται ανάμεσα στα νησιά εκείνα που φρόντισε η συνκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου σε εφαρμογή τροικανών αποφάσεων, να τα υποβαθμίσει, να τα απομονώσει, και να τα εξαθλιώσει.
Μέσα στο 2013:  έκλεισαν, τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, το Ειρηνοδικείο, την Εφορία, το ΙΚΑ, το ιστορικό αρχείο, και το χειρότερο, υποβάθμισαν το κέντρο υγείας αφήνοντας το χωρίς γιατρούς.
Η χαριστική βολή έρχεται τώρα από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που σπεύδει να απομονώσει εντελώς τους 3.000 μόνιμους κατοίκους της Ιθάκης, στους δύο κρίσιμους μήνες του χειμώνα, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα εφοπλιστικά συμφέροντα.
Η Ιθάκη έχει σχεδόν αποκοπεί από την Κεφαλονιά, έτσι δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα στις επαγγελματικές, φορολογικές, δικαστικές και άλλες υποχρεώσεις των κατοίκων του νησιού μας.
Το σημαντικότερο δε είναι η αδυναμία πρόσβασης στο Νοσοκομείο Αργοστολίου τόσο των νεφροπαθών όσο και των ουκ ολίγων έκτακτων περιστατικών υγείας.
Επίσης έχει αποκοπεί από την Πάτρα, που είναι για τους Ιθακήσιους το κύριο κέντρο, υγείας, παιδείας, αλλά και επαγγελματικών υποχρεώσεων. Δημιουργεί δε πλήρη αδυναμία στους μόνιμους κατοίκους του νησιού μας να μεταβούν στην υπόλοιπη Ελλάδα και δη στην Αθήνα, καθώς η νέα ακτοπλοϊκή γραμμή  δεν εξυπηρετείται από κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς.
Μέχρι στιγμής εστάλησαν επιστολές διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό και κάθε αρμόδιο, για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, από τον Αντιπεριάρχη, από Περιφερειακούς Συμβούλους , αλλά και από τη Δήμαρχο Ιθάκης.
Ωστόσο ο υπουργός κ. Βαρβιτσιώτης, υποταγμένος στις εντολές της Τρόικα, κωφεύει χαρακτηριστικά.

Χαρακτηριστικό της απόγνωσης που έχουν περιέλθει οι κάτοικοι της Ιθάκης, είναι η ομόφωνη απόφαση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου στις 5/11, με μοναδικό θέμα την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, η οποία έχει ως εξής:

•    Να ζητηθεί η με κάθε τρόπο δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Ιθάκη – Σάμη – Πάτρα εκ μέρους του κράτους ως υποχρέωση αυτού, που στηρίζεται στην αρχή της νησιωτικότητας η οποία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη.
•    Επίσης καλούνται οι πολίτες της Ιθάκης σε δυναμικές κινητοποιήσεις οι οποίες πρέπει να έχουν διπλό χαρακτήρα: α) την κατάληψη του πλοίου της εταιρίας IONIAN FERRIES που εκτελεί την απαράδεκτη αυτή γραμμή και β) σε ολοκληρωτικό μποϊκοτάζ του πλοίου αυτού μέχρι την αποκατάσταση της συγκοινωνίας όπως είχε πριν.
•    Τέλος η Δήμαρχος Ιθάκης θα έρθει σε επαφή με τις δημοτικές κοινότητες της Σάμης, της Πυλάρου και της Ερύσσου του Δήμου Κεφαλονιάς που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα για ενιαία αντιμετώπιση του θέματος αλλά και με όλα τα νησιά σε όλη την χώρα μας που βρίσκονται αντιμέτωπα με παρόμοια εφιαλτικά δρομολόγια (π.χ. Ικαρία, Λέσβος, Χίος κλπ).

Επιτέλους πρέπει να καταλάβουν οι κυβερνώντες ότι ο Ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει την παραπέρα εξαθλίωση των νησιών μας και της χώρας μας.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε με νύχια και με δόντια, δίπλα στους Θιακούς, ενάντια στα σχέδια των ξένων κατακτητών και των ντόπιων προδοτών της αξιοπρέπειάς μας της ζωής μας και της πατρίδας μας.

Για την Συντονιστική Επιτροπή Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Δημοσθένης Συρμής
Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής και
Υπεύθυνος του πυρήνα Ιθάκης

vathi_stritzis

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer