Όχι στις «ομοσπονδοποιήσεις» και στις «συμπράξεις» του μνημονιακού σχεδίου ΑΘΗΝΑ
ΑΝΑΣΑ: «Όχι στις Ομοσπονδοποιήσεις Ιονίου Πανεπιστημίου – ΤΕΙ»
Πολιτική
10/11/2013 | 10:04

«Εδώ παπάς εκεί παπάς που ειν ο παπάς;» αυτή είναι η εικόνα των τελευταίων ημερών, σχετικά με την ομοσπονδοποίηση η σύμπραξη η συνεργασία, έτσι όπως προκύπτει από τις αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις παραγόντων των διοικήσεων των δύο ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που εδρεύουν στα νησιά μας.

Η ΑΝ.Α.Σ.Α , ζητεί την άμεση, ξεκάθαρη και υπεύθυνη ενημέρωση από τα ίδια τα ιδρύματα αλλά και από τον περιφερειάρχη κ. Σπύρου.

Η αδιαφάνεια και η επίδειξη τέτοιας ανευθυνότητας ασφαλώς δεν περιποιούν  τιμή και δεν προσιδιάζουν σε πνευματικά ιδρύματα και η ύπαρξη τους δημιουργεί πολλές υπόνοιες για τις προθέσεις και τις προοπτικές του σχεδιασμού αυτού.

Όπως όμως προκύπτει από την ανάγνωση του κειμένου που φέρει την   επικεφαλίδα «συμφωνητικό σύστασης σύμπραξης» (Ionian Islands Foundation Consortium- Dionysios Solomos) η όποια μορφή σύνδεσης μεταξύ των δυο ιδρυμάτων έρχεται να προωθήσει τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα σχέδια για την ανώτατη παιδεία της χώρας έτσι όπως έχουν σχεδιαστεί από την Ε.Ε και το ιδιωτικό κεφάλαιο.

Βασική στόχευση αποτελεί η διείσδυση της «επιχειρηματικότητας» πού δήθεν μέσω χρηματοδότησης ερευνητικών προγραμμάτων θα μπορεί να κατευθύνει την λειτουργία, τα προγράμματα σπουδών και τις ειδικότητες με βάση τα μεγάλα  ιδιωτικά  συμφέροντα ντόπια και ξένα!

Ως ενδιάμεση φάση προωθείται η αποσύνδεση της ανώτατης παιδείας από τον δημόσιο χαρακτήρα της και η πρόσδεση της στην αυτοδιοίκηση μέσω της μεθόδου της οικονομικής ασφυξίας.

Ταυτόχρονα στο κείμενο του σχεδίου γίνονται αποδεκτές αυτούσιες μνημονιακές επιλογές ,όπως η καθιέρωση της κινητικότητας των υπαλλήλων!

Η ΑΝ.Α.Σ.Α αναμένοντας, σε κάθε περίπτωση, την υπεύθυνη ενημέρωση από τους αρμόδιους προς τούτο, εκφράζει την πλήρη αντίθεση της στην σχεδιαζόμενη με τους όρους αυτούς του μνημονιακού σχεδίου ΑΘΗΝΑ συνεργασία μεταξύ Ιονίου Πανεπιστημίου και του  ΤΕΙ Ιονίων και ζητεί από ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα τους θεσμικούς φορείς και τους πολίτες των νησιών μας να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης στο Ιόνιο και την χώρα.
galiatsatos

Αργοστόλι, 10/11/2013                        Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Περιφερειακός σύμβουλος

Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer