Κοινή δήλωση Ευγενίας Ουζουνίδου και Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ
Αναγκαία η επανασύσταση υπηρεσίας για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών
Πολιτική
03/02/2014 | 15:10

Ο αρχικός σεισμός των 5,8 ρίχτερ και οι επόμενοι ως ο σημερινός της τάξης των 5,7 ρίχτερ στην Κεφαλονιά, ανέδειξαν την ανάγκη ύπαρξης ενός κεντρικού κρατικού μηχανισμού πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, προς όφελος και προστασία των κατοίκων αυτής της χώρας.
Τέτοιου είδους φυσικές καταστροφές αντιμετωπίζονται με ισχυρή δημόσια διοίκηση κι όχι με επικοινωνιακά τεχνάσματα. όπως η πρόσκαιρη και επιφανειακή μετάβαση εθελοντών μηχανικών του Τεχνικού Επιμελητηρίου,   καθώς  έχουν ήδη αποχωρήσει και την φευγαλέα παρουσία – παράσταση, προεκλογικού χαρακτήρα του πρωθυπουργού κατά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες
Ο πρωθυπουργός όμως και η συγκυβέρνησή του, ενεργώντας με γνώμονα την υποτακτική εκπλήρωση αλλότριων συμφερόντων ως προς εκείνα του Ελληνικού λαού,  επέβαλε  εσκεμμένα μόλις 3 μήνες πριν μέσω της ψήφισης νομοθετικού διατάγματος  για τα ΚΤΕΛ, την υποβάθμιση της αρμόδιας κεντρικής Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΥΑΣ), με τη διαδικασία της μεταφοράς αρμοδιοτήτων των ΤΑΣ και ΥΑΣΒΕ στις αντίστοιχες αποδυναμωμένες και απονευρωμένες πλέον Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Παράλληλα έθεσε σε διαθεσιμότητα το αξιόμαχο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, υπακούοντας ευλαβικά στις προσταγές της Τρόικας για μείωση του προσωπικού της Δημόσιας Διοίκησης με κάθε κόστος, ακόμη και σε βάρος της κοινωνίας.
Έγκαιρα τότε, κατά την επιβολή των προσταγών της Τρόικας μέσω Νομοσχεδίου,  είχαμε  επισημάνει τους κινδύνους που θα ανέκυπταν από την έλλειψη κεντρικού κρατικού μηχανισμού, αλλά και κεντρικού πολιτικού σχεδιασμού,  σε περίπτωση σεισμών ή άλλων φυσικών καταστροφών . Δυστυχώς, για την κοινωνία της Κεφαλονιάς, τα γεγονότα  πολύ γρήγορα μας επιβεβαίωσαν.
Το ΥΠΥΜΕΔΙ προκειμένου να  αντιμετωπίσει τις σοβαρές ανάγκες που προέκυψαν, μετά τον πρόσφατο σεισμό στην Κεφαλονιά, αξιοποίησε τους ελάχιστους πλέον  Υπαλλήλους της υποβαθμισμένης, ΥΑΣ αναγνωρίζοντας ότι είναι προσωπικό με βαθειά εμπειρία και τεχνογνωσία.  Το κλιμάκιο των Τεχνικών  του Υπουργείου (ΥΑΣ ) και της Περιφέρεια, του Δ. Κεφαλονιάς, δίνει τιτάνιο αγώνα, τη στιγμή που έμπειρα στελέχη του Υπουργείου Υποδομών, κυρίως μηχανικοί, που υπηρετούσαν στον Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ) Δυτικής Ελλάδας, με έδρα την Πάτρα, στο ΤΑΠ Πύργου αλλά και στα υπόλοιπα περιφερειακά ΤΑΣ από την 1η Νοεμβρίου 2013 έχουν τεθεί  σε διαθεσιμότητα και περιμένουν ακόμη  να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για να ενταχθούν σε υπηρεσίες της αποκεντρωμένης διοίκησης.

Σήμερα μετά το θλιβερό αυτό γεγονός, επανέρχεται η ανάγκη επανασύστασης της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης όπως άλλωστε προέβλεπε και η αρμόδια Επιτροπή  αξιολόγησης των  δομών του  Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, που δεν έγινε όμως αποδεκτή από το Ανώτατο Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Καλούμε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του, να συντονιστούν επί τέλους με τις ανάγκες της κοινωνίας  επανασυστήνοντας και στελεχώνοντας άμεσα με το έμπειρο προσωπικό που βρίσκεται σε διαθεσιμότητα, τις υπηρεσίες που κατήργησαν, καθώς και την άμεση δημιουργία ΤΑΣ στην Κεφαλονιά. Επίσης καλούνται, ως επιτακτικό αίτημα της κοινωνίας για την προστασία αυτής, να επαναφέρουν τις Υπηρεσίες στην ευθύνη της κεντρικής  Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, όχι μόνο για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, αλλά κυρίως για την πρόληψή τους.

Διαπιστώνουμε για ακόμη μία φορά τα καταστροφικά αποτελέσματα σε βάρος της κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα και πεδία,  των πολιτικών επιλογών της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου και θέτουμε το εύλογο ερώτημα στον κύριο Σαμαρά και στον άκρως στενό συγκυβερνητικό του κύκλο.  Εκλεγήκατε από τον Ελληνικό λαό για να τον υπηρετήσετε όπως προστάζουν οι νόμοι και οι αρχές της Δημοκρατίας ή για να υπηρετήσετε τις προσταγές και τα συμφέροντα μιας μικρής περιορισμένης και άκρως προστατευμένης  από τη κυβέρνησή σας ομάδας πολιτών αυτής  της χώρας, καθώς επίσης  τις προσταγές των κομιστών πολιτικών και θεσμικών επιταγών αλλότριων συμφερόντων ως προς εκείνα της κοινωνίας που και εσείς θεωρητικά ηγήστε και συμβιώνετε;

theopeftatoy

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer