Προχωράει το έργο της αποκατάστασηςτων όψεων του Σχολείου που εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από τη Δημοτική Αρχή
Αλλάζει όψη το Α’ Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου
Πολιτική
27/10/2014 | 10:32

Χθες που βρέθηκε στο Ληξούρι προκειμένου να κάνει “τσεκ-απ” στα έργα του δικτύου ομβρίων και του λιμανιού, ο Αντιδήμαρχος έργων Διονύσης Λυκούδης εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία να δει από κοντά την πρόοδο των εργασιών σε ένα άλλο σημείο της πόλης, στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου “Θουκυδίδης Βαλεντής”. Εκεί λοιπόν εδώ και τρία χρόνια περίπου η Δημοτική Αρχή ενέταξε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το έργο της αποκατάστασης των όψεων του σχολείου το οποίο είχε αφεθεί στην “τύχη” του για δεκαετίες καθώς καμία προηγούμενη αρχή δεν είχε φροντίσει γι’ αυτό με συνέπεια να βρισκόταν, την εποχή που αναλάμβανε ο Παρίσης σε πάρα πολύ κακή κατάσταση βγάζοντας προς τα έξω μία πολύ άσχημη εικόνα σε ντόπιους και επισκέπτες.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες της εποχής πριν ξεκινήσει το έργο της αποκατάστασης:

sxoleio-prin (1) sxoleio-prin (2) sxoleio-prin (3)

Η Δημοτική Αρχή Παρίση ενέταξε το έργο, το οποίο και ξεκίνησε παρά τις αντιδράσεις που μιλούσαν για “έργο βιτρίνας” ενώ κάποιοι ζητούσαν πολλά εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να υλοποιήσουν κάποιες πανεπιστημιακές μελέτες που υπήρχαν, ξεχνώντας βέβαια ότι τα ποσά αυτά είναι απαγορευτικά και εκτός πραγματικότητας.

Χθες λοιπόν 3,5 χρόνια μετά το έργο της αποκατάστασης έχει προχωρήσει, όπως διαπίστωσαν χθες ο Δ. Λυκούδης, ο Αντιδήμαρχος Παλικής Α. Μοσχονάς και ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Γ. Κατσιβέλης και σύντομα θα προσφέρει μία άλλη όμορφη εικόνα σε ντόπιους και επισκέπτες αναβαθμίζοντας ολόκληρη την περιοχή εκεί. Και έτσι δικαιώνεται η Δημοτική Αρχή που πήρε την απόφαση να προχωρήσει το έργο και να μην ακούσει τις “σειρήνες” που μιλούσαν για “μισό έργο”…Από εδώ και στο εξής τουλάχιστον είναι εφικτό να αναζητηθεί περαιτέρω χρηματοδότηση προκειμένου να γίνουν κι άλλα αλλά αυτό δεν θα μπορούσε ποτέ να συμβεί εάν δεν γινόταν το έργο της αποκατάστασης και χανόταν τα χρήματα.

Δείτε παρακάτω την πρόοδο του έργου σήμερα:

sxoleio-meta (4) sxoleio-meta (1) sxoleio-meta (2) sxoleio-meta (3)

 

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer