Βαρύτατα οπλισμένοι ήταν οι Ιρακινοί που συνέλαβαν οι αρχές της Αλεξανδρούπολης ως ύποπτους για τζιχαντιστική δράση.
Αλεξανδρούπολη: Και 2ο όχημα γεμάτο όπλα στον Έβρο – Τζιχαντιστές ή Κούρδοι;
Κοινωνία
14/02/2016 | 11:03

Βαρύτατα οπλισμένοι ήταν οι Ιρακινοί που συνέλαβαν οι αρχές της Αλεξανδρούπολης ως ύποπτους για τζιχαντιστική δράση.

Σύμφωνα με το portal alexpoli.gr, αργά το Σάββατο το βράδυ εντοπίστηκε και δεύτερο όχημα γεμάτο όπλα στην περιοχή του τελωνείου των Κήπων και συνελήφθη ένας ακόμη Ιρακινός. Οι αρχές βρήκαν μέσα στο όχημα πάνω από 100.000 σφαίρες και δεκάδες ακόμα όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, οι τρεις συλληφθέντες είναι τζιχαντιστές, αλλά για κουρδικής καταγωγής Ιρακινούς με βρετανική υπηκοότητα.

Ο ένας από τους δύο υπόπτους ζούσε επί 10 μέρες σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο στον Φάρο Αλεξανδρούπολης, ενώ ο δεύτερος έφτασε στην περιοχή την Παρασκευή. Διέμεναν σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Μέχρι το Σάββατο το βράδυ στο τροχόσπιτο οι αρχές είχαν εντοπίσει τουλάχιστον 18 όπλα και 25 χιλιάδες σφαίρες. Τη Δευτέρα αναμένεται να προσαχθούν στον ανακριτή.

Οι αρχές εκτιμούν ότι ήθελαν να περάσουν τα σύνορα με την Τουρκία και στη συνέχεια να κατευθυνθούν προς τη Μέση Ανατολή.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Ιανουαρίου, είχαν συλληφθεί στην Αλεξανδρούπολη άλλοι δύο ύποπτοι για τζιχαντιστική δράση, εκ των οποίων ο ένας είχε βεβαρημένο ιστορικό.

Πηγή: skai.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer