Κατήργησαν το Τμήμα Ασιατικών Σπουδών από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το μετέφεραν στην Αθήνα
Ακόμα ένα πλήγμα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Πολιτική
24/11/2014 | 20:11

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου του κακού ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, με υπουργούς τους βουλευτές Κέρκυρας τον Νίκο Δένδια και την Άντζελα Γκερέκου – Βοσκοπούλου επέφερε άλλο ένα πλήγμα κατά του Ιόνιου Πανεπιστήμιου με υπογραφή και με στόμα Α. Λοβέρδου: Κατήργησαν το Τμήμα Ασιατικών Σπουδών από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το μετέφεραν στην Αθήνα.

Ο καθένας έχει ότι του αξίζει! Αυτούς και τα κόμματά τους ψήφισαν. Στις πρόσφατες Περιφερειακές Εκλογές ψήφισαν κομματικούς υποψηφίους. Αυτά εισπράττουν ! Έξι χιλιάδες Κερκυραίοι ψήφισαν, με πρωτοντελάλη της τον Δ. Μάμαλο, στις πρόσφατες Περιφερειακές εκλογές τη Κυρία Γκερέκου-Βοσκοπούλου και για Περιφερειάρχη, ικανοποιημένοι για…  το νερό που έφερε στο νησί, για τους καλούς δρόμους στυλ Μόντε-Κάρλο που διαφημίζουν το νησί στο εξωτερικό, για τη καθαριότητα του νησιού, για τον καταπληκτικό φωτισμό σε δρόμους και σοκάκια, για το σύγχρονο αεροδρόμιο και τόσα άλλα καλά που υποσχέθηκε και έκανε.

Εμείς θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, να αμφισβητούμε τη πολιτική κυριαρχία τους και να προβάλλουμε την δική μας ιδεολογία ότι με τα αθηνοκεντρικά κόμματα και το πελατειακό τους σύστημα των διορισμών και του διεφθαρμένου κράτους μόνο δεινά συσσωρεύονται επί 150 χρόνια στα Νησιά μας.

Και  2 συγκρίσεις:

  • Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο υπήρχε από το 1824 ως Ιόνιος Ακαδημία με τις βαριές σχολές της Νομικής, Ιατρικής, Φιλολογίας, Αρχιτεκτονικής, Φυσικής. Το ίδρυσε και το χρηματοδότησε ο Λόρδος  Frederick North Guilford.Το κατάργησαν οι  κοτσαμπάσηδες της Αθήνας το 1865, από κόμπλεξ και ζήλεια προς τη Κέρκυρα.
  • Το επανίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1984, μαζί με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου κλπ.

Μετά από 30 χρόνια το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει 12 Τμήματα και  13.000 φοιτητές ενώ το Ιόνιο Πανεπιστήμιο έμεινε με 3 Τμήματα και 3.000 φοιτητές.

Γιώργος Καλούδης

Επικεφαλής “Επτανησιακής Αναγέννησης”

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer