Θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση του θανάτου του σπουδαίου ηθοποιού
«Έφυγε» από τη ζωή ο Πέτρος Φυσσούν
Κοινωνία
05/12/2016 | 17:03

Σε ηλικία 83 ετών έφυγε από τη ζωή ο Πέτρος Φυσσούν. Ο μεγάλος ΄Ελληνας ηθοποιός νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο Πέτρος Φυσσούν είχε αποσυρθεί από την ενεργό καλλιτεχνική δράση, ενώ τον είχε καταβάλλει ιδιαίτερα η απώλεια της αγαπημένης του συζύγου, Τέτας Χατζηχρήστου, κόρης του Κώστα Χατζηχρήστου, που έφυγε από τη ζωή πριν από ένα χρόνο.

Γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 1933 στη Ρωσία (άλλες πηγές αναφέρουν στο Αγρίνιο), γιος πρόσφυγα απο τη Ρωσία που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα μετά τη ρωσική επανάσταση. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης το 1954. Μέχρι το 1956 συνεργάσθηκε με το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. Υπήρξε πρωταγωνιστής του Εθνικού Θεάτρου στο χρονικό διάστημα 1961-1965 και στη συνέχεια ομοίως στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος 1976-1978. Στη θεατρική σκηνή ερμήνευσε όλα σχεδόν τα είδη θεάτρου, δράμα, κωμωδία, τραγωδία αλλά και επιθεώρηση.

Είχε συμμετάσχει στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών (1965), Μόσχας και τότε Λένιγκραντ (1966), Αθηνών, Φιλίππων αλλά και στα Επιδαύρια. Υπήρξε θιασάρχης και θεατρικός επιχειρηματίας αλλά και μέλος του Ινστιτούτου Καταναλωτών.

Τιμήθηκε με πολλά βραβεία όπως Α΄ ανδρικού ρόλου στα Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου 1963 και 1964 καθώς και με Α΄ Βραβείο ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Θεάτρου Ιθάκης το 1975.

Ηταν μόνιμος κάτοικος Αθηνών (οδού Χοϊδά) και μιλούσε Αγγλικά, Ρωσικά και Σουηδικά. Είχε ένα γιο και μια κόρη, που έχει ασπασθεί το μοναστικό βίο με το όνομα Πορφυρία.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer