Ποιες αλλαγές συμφωνήθηκαν σε σχέση με το προηγούμενο
Έκλεισαν οι όροι του «ντιμπέιτ των δύο»
Πολιτική
13/09/2015 | 09:20

Με τους ίδιους δημοσιογράφους αλλά με σημαντικές αλλαγές από το προηγούμενο θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη τηλεμαχία της Δευτέρας 14/9 ανάμεσα στους Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Όπως συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων προκειμένου το ντιμπείτ των δύο να μην είναι βαρετό όπως αυτό τον εφτά θα υπάρξουν οι εξής αλλαγές:

-Θα υπάρχει διπλό πλάνο ώστε να φαίνονται οι αντιδράσεις τους

-Θα δείχνουν «κόκκινες» κάρτες ο ένας στον άλλο. Ειδικότερα τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Μεϊμαράκης θα έχουν τη δυνατότητα να σηκώνουν το χέρι ή να πατούν ένα κουμπί και να σχολιάζουν για 1:00 λεπτό την απάντηση του άλλου. Κάθε πολιτικός αρχηγός θα έχει το δικαίωμα να βγάλει τρεις φορές «κόκκινη κάρτα» στον αντίπαλο του σε κάθε ενότητα.

-Θα υπάρχουν δύο θεματικές ενότητες και η μια θα αφορά την εσωτερική πολιτική, ενώ η δεύτερη την εξωτερική πολιτική. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα δεχθούν από τους έξι δημοσιογράφους έξι ερωτήσεις στην πρώτη ενότητα και άλλες έξι στη δεύτερη. Οι χρόνοι των ερωτήσεων και των απαντήσεων θα είναι ίδιοι με το προηγούμενο ντιμπέιτ, δηλαδή, η ερώτηση έως 30 δευτερόλεπτα και η απάντηση έως 1:30 λεπτό. Στο δεύτερο γύρο κάθε πολιτικός αρχηγός θα έχει το δικαίωμα να κάνει μια ερώτηση στον άλλον. Η διάρκεια της ερώτησης θα είναι το 1:00 λεπτό και η απάντηση 1:45, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα σχολιασμού στην απάντηση του αντιπάλου διάρκειας 30 δευτερολέπτων.

-Προστίθεται ακόμη ένας γύρος δύο ερωτήσεων οι οποίες θα γίνονται από τον δημοσιογράφο – συντονιστή της ΕΡΤ, Πάνο Χαρίτο. Θα πρόκειται για δύο ίδιες ερωτήσεις που θα απευθύνει στους πολιτικούς αρχηγούς. Οι ερωτήσεις θα είναι επίσης 00:30 και οι απαντήσεις 1:30. Σημειώνεται ότι σε αυτόν τον γύρο οι πολιτικοί αρχηγοί θα μπορούν να επανέλθουν στη λογική της παρέμβασης στην τοποθέτηση του αντιπάλου τους με το πάτημα ενός κουμπιού ή σηκώνοντας το χέρι τους.

Τέλος στον τέταρτο γύρο ο κάθε πολιτικός αρχηγός θα έχει στη διάθεσή του δύο λεπτά προκειμένου να απευθύνει το τελικό του μήνυμα προς τους τηλεθεατές. Σε αυτόν το γύρο δεν θα επιτρέπεται παρέμβαση του αντιπάλου.

Η όλη τηλεμαχία αναμένεται να διαρκέσει 2 ώρες.

Οι δημοσιογράφοι που θα συμμετέχουν στην τηλεμαχία θα είναι οι ίδιοι που ήταν και την προηγούμενη, δηλαδή η Όλγα Τρέμη από το Mega, η Μαρία Χούκλη από τον Ant1, ο Αντώνης Σρόιτερ από τον τον Alpha, η Μάρα Ζαχαρέα από το Star, η Σία Κοσιώνη από τον ΣΚΑΙ και ο Μάκης Γιομπαζολιάς από το E TV.

 

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer