Βουνό τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η πριγκίπισσα της Κεφαλονιάς , η πανέμορφη Άσος.
Άσος … Η πριγκίπισσα της Κεφαλονιάς μόνη και αβοήθητη
Πολιτική
24/07/2013 | 14:57

Βουνό τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η πριγκίπισσα της Κεφαλονιάς , η πανέμορφη Άσος.
Απαγόρευση στάθμευσης στην κεντρική πλατεία. Αποφάσεις υπάρχουν και ισχύουν, πινακίδες υπάρχουν παντού, αλλά υπάρχουν και σταθμευμένα αυτοκίνητα, με τρόπο μάλιστα προκλητικό. Αναζητείται ο αρμόδιος που θα εφαρμόσει τον νόμο!
Δημοτικό κτήριο στην κεντρική πλατεία- πρώην κοινοτικό γραφείο.
Νοικιάστηκε με δημοπρασία το 2011, για παραδοσιακό καφενείο, με μηνιαίο μίσθωμα 600,00 ΕΥΡΩ. (Το προηγούμενο μίσθωμα ,για το ίδιο κτήριο, που είχε συγγενής του σημερινού ενοικιαστού και το παράτησε ,ήταν 2.000 ευρώ. Σχετικό γραπτό αίτημα με Αρ. Πρωτ. 35212/19.8.2011  που είχαμε υποβάλλει στον Δήμο, ουδέποτε απαντήθηκε!)
Το οίκημα παραμένει κλειστό, χρησιμοποιείται σαν αποθήκη , δεν πληρώνεται το ενοίκιο. Ο λόγος είναι απλός-καθαρά «ελληνικός». Μετά την δημοπρασία ,που έκανε ο Δήμος, η πολεοδομία-δημοτική υπηρεσία- ενημερώνει εγγράφως ,πως δεν δίνει έγκριση για άδεια…  διότι το κτήριο έχει αυθαιρεσίες. Ο χρόνος περνάει  , ουδείς ασχολείται με το θέμα, πλήρης  η ευδαιμονία στο βασίλειο!
Τραπεζοκαθίσματα στις πλατείες-ξαπλώστρες στην παραλία
Θολές  ιστορίες, που δεν κρίνουμε σκόπιμο να τις αναλύσουμε εδώ. Οι συνέπειες από τις τριτοκοσμικές  αυτές καταστάσεις είναι πως,  οι Ασιώτες, για να κάνουν μπάνιο,  πηγαίνουν … στον Μύρτο!
Για αυτά και  για άλλα επιχείρησε να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο ,που συνεδρίαζε χθες, ο εκπρόσωπος της Τοπικής  Κοινότητας Άσου,  κ. Παπασπυράτος Σπύρος, από τους πλέον δραστήριους τοπικούς άρχοντες. Και το επιχείρησε αφού πρώτα μάλλιασε η γλώσσα του, με προφορικές παραστάσεις, με συνεχή γραπτά υπομνήματα και αφού δέχεται απειλές από διάφορους.

ds06-03-2013-kotsilinis

Η δημοκρατία στο … πρωτόκολλό!
Οι άρχοντες όμως του Δήμου (Δήμαρχος και Πρόεδρος ΔΣ ) είχαν άλλες προτεραιότητες. Δεν του επέτρεψαν να μιλήσει, παρ ολίγο να τον εκδιώξουν από την αίθουσα, αφού πρώτα  του υπέδειξαν να …  κάνει αίτηση,  ώστε να εξεταστούν αυτά με την δέουσα σοβαρότητα …  περί Δεκέμβριο μήνα! Θεωρήθηκαν ζητήματα ήσσονος σημασίας.
Ενημερώνουμε τον λαό της Κεφαλονιάς για τις απαράδεκτες αυτές συμπεριφορές.
Είναι εμφανής πλέον η αδυναμία της Δημοτικής αρχής  ακόμη και να διαχειριστεί τα τρέχοντα ζητήματα , όπως είναι εμφανής η αδιαφορία της  για την περιφέρεια της Κεφαλονιάς , που βιώνει παρακμή και αποξένωση ακόμη και από τις βασικές υπηρεσίες προς τον πολίτη.
Ιδιαίτερα σημειώνουμε την απαξίωση, που  επιδεικνύει με κάθε τρόπο η Δημοτική αρχή, προς τους εκλεγμένους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης.

Μάρκος Κοτσιλίνης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής”Νέας Εποχής”

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer