Όσον αφορά στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής για τους προσεχείς μήνες, μετά την εφαρμογή των capital controls καταγράφηκε αρχικά μια απότομη μείωση 30%-40%
Άνοδο 6,7% στις αεροπορικές αφίξεις τουριστών το πρώτο εξάμηνο
Τουρισμός
09/07/2015 | 16:06

Ανοδικά κινήθηκαν οι αεροπορικές αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα, το εξάμηνο Ιανουάριος – Ιούνιος, όπως ενημερώνει με σχετική ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Με βάση τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία των βασικότερων αεροδρομίων της χώρας, το εξάμηνο Ιανουάριος – Ιούνιος έκλεισε με θετικό πρόσημο +6,7%  στο σύνολο της χώρας (ή +1% αν δεν υπολογιστεί η Αθήνα), όσον αφορά στις αφίξεις¨, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του συνδέσμου.

Ειδικότερα, η Αθήνα, η Μύκονος και η Σαντορίνη τον Ιούνιο υποστήριξαν δυναμικά το σύνολο αφίξεων της χώρας με +25%, +10,9% και +20% αντίστοιχα, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Η Θεσσαλονίκη εμφάνισε οριακά θετικό πρόσημο, ενώ Δωδεκάνησα και Κρήτη κινήθηκαν αρνητικά.

«Όσον αφορά στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής για τους προσεχείς μήνες, μετά την εφαρμογή των capital controls καταγράφηκε αρχικά μια απότομη μείωση 30%-40% η οποία τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να σταθεροποιείται περί το -20%», αναφέρει ο ΣΕΤΕ.

Ο ΣΕΤΕ χαιρετίζει, πάντα σύμφωνα μα την ανακοίνωση, την προσπάθεια όλων των εργαζομένων και επιχειρηματιών του τουρισμού, των Τour Operators και αεροπορικών εταιρειών, οι οποίοι συνεχίζουν, όπως σημειώνεται, να υλοποιούν τα προγράμματά τους κανονικά, της εφοδιαστικής αλυσίδας και του εμπορικού κόσμου, αλλά και του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας, ώστε οι εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στη χώρα μας να περάσουν ανεπηρέαστα και με υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών τις διακοπές τους.
“Αυτό αποτελεί και την καλύτερη προβολή και εγγύηση για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού” τονίζει ο ΣΕΤΕ.

“Εφόσον υπογραφεί άμεσα συμφωνία, ο ελληνικός τουρισμός είναι έτοιμος να αναστρέψει την κατάσταση, να καλύψει το χαμένο έδαφος και να στηρίξει αποφασιστικά την απασχόληση και την οικονομία της χώρας”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: kathimerini.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ