Αποδέχτηκε τη πρόσκληση της Λούκας
Στις 3 Αυγούστου ο Παυλόπουλος στην Κεφαλονιά -Θα παραστεί στα αποκαλυπτήρια προτομής του Αρσένη
14/06/2018 | 17:04

Αποδέχτηκε τη πρόσκληση της τ. Υπουργού και συζύγου του αείμνηστου Γεράσιμου Αρσένη κυρίας Λούκα Κατσέλη και τελικά θα παραστεί στο νησί μας, στις εκδηλώσεις μνήμης στον μεγάλο Κεφαλλονίτη πολιτικο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 3 Αυγούστου 2018 στο δημοτικό θέατρο «Κέφαλος» σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κεφαλλήνων και Ιθακησίων “ΟΔΥΣΣΕΥΣ” και το δήμο Κεφαλονιάς.

Φυσικά θα ακολουθήσουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Γεράσιμου Αρσένη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο προαύλιο χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας (πρώην νομαρχία).

Αναμένουμε το επίσημο Πρόγραμμα.

Αυτή είναι η προτομή που θα στηθεί έξω από το Διοικητήριο

Την Προτομή του αείμνηστου υπουργού Γεράσιμου Αρσένη, που θα στηθεί έξω από το Διοικητήριο, είχε αποκαλύψει η με δημοσίευμα της, η εφημερίδα «Ημερήσιος» πριν περίπου ένα χρονο σε δημοσίευμα του.

Πρόκειται για το άγαλμα που φιλοτεχνεί στο εργαστήριό του στην Πάτρα ο Κεφαλονίτης γλύπτης Διονύσης Γερολυμάτος. Η προτομή του Γεράσιμου Αρσένη θα στηθεί έξω από το Διοικητήριο μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς. Αυτές είναι οι φωτογραφίες της προτομής του μεγάλου Κεφαλλονίτη πολιτικού.

Τι αναφέρει η Ομοσπονδία ΟΔΥΣΣΕΥΣ

Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα εγκαινιάσει την Ετήσια Συνάντηση των Αποδήμων Κεφαλλήνων και Ιθακησίων ΟΔΥΣΣΕΥΣ.

 

Φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Αργοστόλι από τις 3 έως τις 5 Αυγούστου η 19η κατά σειρά Ετήσια Συνάντηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων ΟΔΥΣΣΕΥΣ.

 

Την έναρξη των εκδηλώσεων της φετινής μας Συνάντησης θα κηρύξει η Αυτού Εξοχότητα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Στο πλαίσιο αυτό θα τελέσει και τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του αείμνηστου Κεφαλλονίτη πολιτικού και εξέχοντος εκπρόσωπου της κεφαλληνιακής διασποράς Γεράσιμου Δ. Αρσένη.

 

Οι εκδηλώσεις μας θα γίνουν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών – Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού και σε συνεργασία με τον Δήμο Κεφαλλονιάς, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Π.Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης, τη Ιόνιο Πολιτιστική Ομοσπονδία Αμερικής και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Κεφαλλονιάς.

Εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

 

 

 

Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Γραμματέας

Διονύσιος Βλάχος                                                                   Κώστας Βαγγελάτος