Θα αλλάξει αισθητικά και εικαστικά ο χώρος
18 Θεές της θάλασσας θα αποκτήσει το Αργοστόλι, θα κοσμούν το μπαστούνι! [εικόνες]
09/10/2017 | 17:14

Της Γιάννας Κουλουμπή

Δεκαοκτώ Θεές της θάλασσας, Ωκεανίδες και Νηρηίδες, πρόκειται να κοσμήσουν τον χώρο του λιμενοβραχίονα Αργοστολίου, σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν στο δημοτικό θέατρο “ο Κέφαλος”, πριν λίγο, παρουσία του Αντιδημάρχου Τουρισμού, κ. Ευάγγελου Κεκάτου, του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, κ. Αλέξη Μοσχονά, του συμβούλου του Δήμου για Τεχνικά Θέματα, κ. Δημήτρη Μεσσάρη, του Αρχιτέκτονα, κ. Βασίλη Χατζηφωτιάδη, καθώς και της γνωστής καλλιτέχνη και εικαστικού, κας Έφης Σπηλιώτη.

Η συζήτηση αφορούσε στον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουν τα έργα (πήλινα) της κας Σπηλιώτη να στηθούν, ώστε αφενός να είναι προστατευμένα (έχουν αγοραστεί από τον Δήμο) και αφετέρου να αναδεικνύουν τον παγκόσμιο χαρακτήρα τους και να δίνουν αφορμή για προβληματισμό στους ντόπιους και τους επισκέπτες, κυρίως εκείνους των κρουαζιερόπλοιων.

Η κα Σπηλιώτη κατέθεσε την πρότασή της, παρουσιάζοντας μάλιστα και ένα δικό της σκίτσο για το πως φαντάζεται τον χώρο που θα φιλοξενεί αυτά τα έργα. Φυσικά, τίποτε ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί, η συνεργασία του Δήμου με την καλλιτέχνη είναι στο επίπεδο των συζητήσεων, αρχικά για τον ακριβή χώρο φιλοξενίας των έργων και στην συνέχεια για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, για το οποίο όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να κυμαίνεται στον έναν χρόνο. Για αυτό άλλωστε ορίστηκε νέο ραντεβού μετά από δέκα ημέρες.

Κλείνοντας, αξίζει να ειπωθεί πως η σημερινή συνάντηση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επαφών που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, ο οποίος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του και την πλήρη στήριξή του στο όλο εγχείρημα. Το τελευταίο, θα συνδυαστεί άψογα και με την ανάπλαση στην περιοχή που σχεδιάζει ο Δήμος Κεφαλλονιάς, αναπλάθοντάς την έτσι αισθητικά και εικαστικά.