Η ΝΑSΑ ανακοίνωσε ότι πρόκειται να κάνει μία σημαντική αποκάλυψη και κάλεσε σήμερα τους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου. Οι φήμες δίνουν και παίρνουν.
Tι θα αποκαλύψει σήμερα η ΝΑSA;
Κοινωνία
28/09/2015 | 12:46

Για ποιo λόγο η ΝΑΣΑ δίνει σήμερα, συνέντευξη Τύπου;

Και τi δουλειά έχει ένας προπτυχιακός φοιτητής μεταξύ των κορυφαίων της διαστημικής υπηρεσίας;

Οι φήμες λένε ότι η ΝΑΣΑ βρίσκεται στα ίχνη νερού στον πλανήτη Άρη.

Η λακωνική ανακοίνωση «Το μυστήριο του πλανήτη Άρη λύθηκε» έχει δώσει αφορμή για τη διατύπωση πλήθους σεναρίων.

Η ΝΑSΑ είχε βρει και κατά το παρελθόν αποδείξεις για την ύπαρξη νερού στους πόλους του πλανήτη -σε μορφή πάγου- σημειώνοντας ωστόσο, ότι η ζωή στον Άρη παραμένει εχθρική για την ανθρώπινη ζωή.

Τον περασμένο Μάρτιο, οι επιστήμονες της ΝΑSΑ είπαν ότι, απόδειξη για την ύπαρξη νερού είναι η θεωρία ότι το 1/5 της επιφάνειας του Άρη, κάλυπτε κάποτε ωκεανός και μάλιστα, με βάθος αρκετών μιλίων σε ορισμένα σημεία.

«Εάν η ανακοίνωση έχει να κάνει με την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή, εύκολα προσβάσιμου κάτω από την επιφάνεια του εδάφους -μία από τις θεωρίες οι οποίες ακούγονται χρόνια και χρόνια- θα έχει τεράστιες συνέπειες, τόσο όσον αφορά στην πιθανότητα ύπαρξης ζωής στον ‘Αρη όσο και όσον αφορά στην πιθανότητα βιωσιμότητας των ανθρώπων εκεί», δήλωσε ο Doug McCuistion, πρώην επικεφαλής του προγράμματος του Άρη της NASA.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες της ΝΑSΑ ήταν να βρεθεί αρκετό νερό και οξυγόνο προκειμένου να υποστηρίξει ένα ανθρώπινο πλήρωμα στον Άρη.

Εάν υπάρχει ήδη εκεί -νερό και οξυγόνο- και δεν χρειάζεται να μεταφερθεί από τη Γη, η αποστολή θα ήταν σε θέση να έχει ένα πιο ελαφρύ φορτίο και να επηρεάσει τη μάζα προσγείωσης.

Πηγή: thetoc.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia