Την ανάληψη αναγκαίων πρωτοβουλιών εκ μέρους του Δήμου για την ταχύτερη κατεδάφιση και επανανέγερση του κτηρίου των εργαστηρίων (Μηχανουργείο ΒΕΣ).
“SOS” εκπέμπουν τα ΕΠΑΛ στο Ληξούρι
Κοινωνία
24/09/2015 | 09:02

Με το παρόν ψήφισμα σας γνωστοποιούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο μας που εξακολουθεί να λειτουργεί στον πρώτο όροφο του κτηρίου του 2ου Νηπιαγωγείου, καθώς και την απαίτησή μας να επιστρέψει το σχολείο στην έδρα του, όπου προσωρινά στεγάζεται το Γυμνάσιο Ληξουρίου, ώστε να επιλυθούν τουλάχιστον τα παρόντα προβλήματα και να μην υποβαθμιστεί περισσότερο η επαγγελματική εκπαίδευση στο νησί.
Στο κτήριο που λειτουργούμε παρατηρούνται:
έλλειψη 2ης σκάλας κινδύνου
απουσία προαύλιου χώρου στο υπάρχον κτήριο και κυλικείου
απουσία κάδων απορριμμάτων και καθισμάτων εξωτερικού χώρου
καμιά εξέλιξη δεν υπάρχει σχετικά με το υπό κατεδάφιση και επανανέγερση κτήριο των εργαστηρίων (Μηχανουργείο ΒΕΣ).
πανάκριβος εξοπλισμός παραμένει εγκλωβισμένος με κίνδυνο καταστροφής καθώς και το λεβητοστάσιο.
παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις εγγράφως και προφορικώς προς τις ΤΕΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, Ο.Σ.Κ και ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, τίποτε δεν έχει γίνει μέχρι τώρα.
υπάρχουν ανάγκες του σχολείου σε υλικοτεχνική υποδομή (από 7/3/2014), όπως αυτές προέκυψαν μετά το σεισμό, για την ικανοποίηση των οποίων, βέβαια δεν έχουμε καμία ενημέρωση.
Σας έχουμε κοινοποιήσει τα τετραγωνικά μέτρα της συνολικής επιφάνειας των υαλοπινάκων του σχολείου μας(από 21/2/2014), ώστε αυτά να καλυφθούν με την κατάλληλη μεμβράνη ασφαλείας και δεν έχει υπάρξει καμιά μέριμνα για το θέμα.
η υπάρχουσα κτηριακή υποδομή ήταν μια προσωρινή λύση, σύμφωνα με τις υποσχέσεις σας, η οποία είναι επισφαλής για τη συνέχιση της λειτουργία επαγγελματικού λυκείου με τεχνικές ειδικότητες.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
την άμεση έναρξη των αναγκαίων και συμφωνημένων εργασιών για την ασφαλή λειτουργία του σχολείου στο συγκεκριμένο χώρο μέχρι να μεταφερθεί στην έδρα του.
Την ανάληψη αναγκαίων πρωτοβουλιών εκ μέρους του Δήμου για την ταχύτερη κατεδάφιση και επανανέγερση του κτηρίου των εργαστηρίων (Μηχανουργείο ΒΕΣ).

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΕΠΑΛ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΠΑΛ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΠΑΛ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia