Ανακοίνωση της ΕΛΜΕΚΙ
Πρωτομαγιά 2021: Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Μαΐου στο Εργατικό Κέντρο
23/04/2021 | 10:44

Η 1η του Μάη είναι μέρα-σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Η 1ητου Μάη είναι μέρα απεργιακού αγώνα!

Mετά από 135 χρόνια από την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο και 101 χρόνια, από την θεσμοθέτηση στη χώρα μας του αιματοβαμμένου 8ωρου, η κυβέρνηση νομοθετεί το 10ωρο απελευθερώνει τις απλήρωτες υπερωρίες, γενικεύει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, καθιερώνει εξελιγμένες μορφές εκμετάλλευσης όπως η τηλεργασία, ξηλώνει παραπέρα την αργία της Κυριακής, κ.α.

Ουσιαστικά για πρώτη φορά μετά την κατάκτηση του 8ωρου, καταργείται η ιδιότητα του μισθού ως αντάλλαγμα για την παροχή εργασίας!

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση, ολοκληρώνει τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης με νέο συνδικαλιστικό νόμο, που συμπληρώνει τους προηγούμενους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που προβλέπει ηλεκτρονικό φακέλωμα όσων συνδικαλίζονται, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες με δυνατότητα παρέμβασης της εργοδοσίας, ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης κ.α., για να επιβάλει “σιγή νεκροταφείου”.

Όλα τα παραπάνω  δεν αποτελούν «εκσυγχρονισμό» όπως λέει η κυβέρνηση, αλλά εργασιακή ζούγκλα και σύγχρονη σκλαβιά που θα συμπαρασύρει το σύνολο των εργαζομένων στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Οι ισχυρισμοί ότι όλα θα γίνονται “μόνο αν το θέλει ο εργαζόμενος”, είναι γελοιότητες, αφού όλοι γνωρίζουν ότι στον χώρο δουλειάς μόνο η “ελεύθερη βούληση” του εργαζόμενου, δεν κυριαρχεί.

Την ίδια ώρα επίσης, που συνεχίζουν την υποχρηματοδότηση για Παιδεία και Υγεία, μέσω του λεγόμενου «Ταμείου Ανάκαμψης» δίνουν 72δις € ζεστό χρήμα στο μεγάλο κεφάλαιο και τις επιχειρήσεις.

Παίρνουμε θέση για να μη ζήσουμε εμείς και οι μαθητές μας χειρότερα από τις προηγούμενες γενιές.

ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΙΩΣΕΙ ΕΝΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!

Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, για ουσιαστικά μέτρα στήριξης των μαθητών μας, από τον πολύμηνο εγκλεισμό, που έχει τεράστιες συνέπειες στο γνωστικό, κοινωνικό και ψυχολογικό τομέα. Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά.

Η 1η ΜΑΪΟΥ είναι μέρα σύμβολο στον αγώνα εναντία στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Τιμάμε τους νεκρούς του Σικάγο, της Πρωτομαγιάς το 1924, τον Μάη του 36, τους 200 της Καισαριανής.

Αποδίδουμε φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα της εργατικής τάξης, στη χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο, που βρέθηκαν εκτεθειμένα στην πανδημία του κορονοΐου για τα κέρδη των λίγων.

Ο δικός μας αγώνας για την επόμενη ημέρα αφορά την υγεία, τη ζωή, την καθημερινή μας επιβίωση.

Προετοιμαζόμαστε με ενίσχυση της οργάνωσής μας για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Σε αυτόν τον αγώνα βρίσκεται η ελπίδα. Δεν μπορούμε, ούτε πρέπει να πληρώσουμε ξανά!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ συμμετέχει στην Πανελλαδική 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 6 Μάη 2021 για να τιμήσουμε την Εργατική Πρωτομαγιά με το σύγχρονο περιεχόμενό της. Τα κέρδη τους – Οι νεκροί μας!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς τους Μαθητές, τους γονείς και όλους τους εργαζόμενους, που βίωσαν και βιώνουν καθημερινά τον εργασιακό μεσαίωνα, τα ανυπεράσπιστα σχολεία, τον πολύμηνο εγκλεισμό,  την βία και την καταστολή, να συμμετάσχουν  μαζικά, με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας, στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 6ης Μάη και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς.

 

Αργοστόλι 23 ΑΠΡΙΛΗ 2021                                                                           Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ