Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς καλοδέχθηκε τον διασωθέντα από τη σφαγή των Γερμανών (1943), 93χρονο Giuseppe Benincasa, τρομπετίστα της 33ης Μεραρχίας Πεζικού Aqui.
O Giuseppe Benincasa στο Δημαρχείο Κεφαλονιάς
Κοινωνία
20/07/2015 | 20:57

Την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015, σε μία σεμνή Τελετή Υποδοχής, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρος Παρίσης καλοδέχθηκε τον διασωθέντα από τη σφαγή των Γερμανών (1943), 93χρονο κ.Giuseppe Benincasa, τρομπετίστα της 33ης Μεραρχίας Πεζικού Aqui.
Τον κ.Benincasa, που το 1943 προστάτεψαν και φυγάδεψαν, με κίνδυνο της ζωής τους, Κεφαλονίτες στα Βαλσαμάτα, συνόδευσε στο Δημαρχιακό Μέγαρο η Οικογένειά του και η κ.Millena Messari Markoutza (Μέλος Τουριστικής Επιτροπής Δήμου Κεφαλονιάς). kek1
Στη συνάντηση ήταν παρών ο Α/Δήμαρχος Τουρισμού κ.Ευάγγελος Κεκάτος, ο οποίος ενημέρωσε τους Ιταλούς φιλοξενούμενους για τις Συνεδριακές και Εικαστικές Εκδηλώσεις του Δήμου Κεφαλονιάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με θέμα την αλληλεγγύη των Κεφαλλήνων της εποχής απέναντι στους Ιταλούς Στρατιώτες, που με αυταπάρνηση και ανθρωπισμό συμπαραστάθηκαν στους χθεσινούς κατακτητές τους.
Ο κ.Benincasa εξέφρασε τη δια βίου ευγνωμοσύνη του για τη συμπεριφορά των κατοίκων του Νησιού, που του έσωσαν τη ζωή και δέχθηκε συμβολικά δώρα.
Την Εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Α/Περιφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ.Παναγής Δρακουλόγκωνας. kek2

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer