Το σωστό πλύσιμο θα μας βοηθήσει να τα διατηρήσουμε σαν... καινούργια για περισσότερο διάστημα
O σωστός τρόπος για να πλένετε τα μαγιό σας!
14/08/2015 | 10:44

Το απόλυτο item του καλοκαιριού δεν είναι άλλο από το μαγιό! Τα λατρεμένα μας beachwear, λοιπόν, εκτίθενται αρκετές ώρες στις ακτίνες του ήλιου και ταλαιπωρούνται από το αλάτι, την άμμο και τα αντηλιακά μας. Το σωστό πλύσιμο θα μας βοηθήσει να τα διατηρήσουμε σαν… καινούργια για περισσότερο διάστημα.

Πάμε να δούμε πώς πρέπει να τα φροντίζουμε:

1. Μετά από κάθε χρήση θα πρέπει πάντοτε να τα ξεπλένουμε με νερό! Μην τα ξεχνάτε άπλυτα και μην τα αφήνετε τυλιγμένα σαν… κουβάρια.
2. Μετά από τρεις-τέσσερις χρήσεις, καλό θα ήταν να τα πλένετε με απορρυπαντικό. Ρίξτε μικρή ποσότητα υγρού απορρυπαντικού σε μια λεκάνη με νερό και τρίψτε μέσα σε αυτή το μαγιό σας. Ξεβγάλετε καλά. Προσοχή: Μην το βάλετε ποτέ στο πλυντήριο.
3. Αν το μαγιό μυρίζει άσχημα (π.χ έχει ποτίσει χλώριο) πιάστε το … ξύδι. Ρίξτε σε μια λεκάνη με νερό αντί για απορρυπαντικό, λίγη ποσότητα ξυδιού και αφήστε το μαγιό σας για μερικά λεπτά να μουλιάσει. Ξεπλύνετε κανονικά όπως συνηθίζετε. Θα δείτε πως οι δυσάρεστη οσμή θα έχει εξαφανιστεί.
4. Τέλος, να θυμάστε τα 2 αυτά σημαντικά tips: Δεν στύβουμε ποτέ τα μαγιό μας με δύναμη και φυσικά δεν τα αφήνουμε εκτεθειμένα στον ήλιο!