Οι συνέπειες της πανδημίας
Φισκάρδο 22 Μαΐου: Ασυνήθιστες εικόνες στο δημοφιλέστερο προορισμό του Ιονίου
22/05/2020 | 09:22

22 Μαΐου και η εικόνα του Φισκάρδου δεν θυμίζει σε τίποτα προηγούμενα χρόνια. Άδειοι δρόμοι, κλειστά μαγαζιά και εστιατόρια λίγον πριν μπει και επίσημα ο Ιούνιος.

Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση σχεδιάζει δυναμική επανεκκίνηση του τουρισμού και αποφάσισε το άνοιγμα των εποχιακών ξενοδοχείων κατά δύο εβδομάδες νωρίτερα, στις 15 Ιουνίου, και ταυτόχρονα των διεθνών πτήσεων προς το «Ελ. Βενιζέλος» την ίδια ημερομηνία και προς τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας σταδιακά από την 1η Ιουλίου (συμπεριαλαμβανομένου και της Κεφαλονιάς).

Στόχος, να ανακτηθεί το μεγαλύτερο δυνατό μέρος από την όποια ταξιδιωτική δαπάνη πραγματοποιήσουν οι βασικές αγορές προέλευσης των επισκεπτών της Ελλάδας κατά τους εναπομείναντες μήνες του 2020 με όπλο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων με σειρά μέτρων όπως η μείωση του ΦΠΑ και η επιδότηση της απασχόλησης αλλά και η παροχή κεφαλαίων κίνησης.

Ετσι, θα επιχειρηθεί να υλοποιηθεί ο στόχος του πρωθυπουργού για ένα μεγαλύτερο μερίδιο από μια μικρότερη πίτα. Καθίσταται σαφές πως αρχικά η πύλη για τους ξένους θα είναι το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και η μετάβαση προς τα νησιά θα γίνεται με εγχώριες πτήσεις ή την ακτοπλοΐα και τους οδικούς άξονες, αναλόγως του τελικού προορισμού.