12 χρόνια η Eurobank στηρίζει έμπρακτα την Παιδεία. Τελετή βράβευσης στη Πάτρα.
Eurobank: «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία»
Κοινωνία
17/11/2014 | 14:23

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Πάτρα η τελετή βράβευσης των αριστούχων αποφοίτων των Νομών Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».
Σε μια ιδιαίτερα ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, βραβεύθηκαν στις 14 Νοεμβρίου 2014 οι αριστούχοι μαθητές που διακρίθηκαν για τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Η Eurobank, απέδειξε για 12η συνεχή χρονιά πως παραμένει πιστή στην υλοποίηση του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό με μεγάλη αναγνώριση καθώς μέσα από αυτό έχουν βραβευθεί έως σήμερα 14.000 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα.
Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ξεκίνησε το 2003 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, ο οποίος εδώ και χρόνια εστιάζει την κοινωνική του δράση στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.
Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον. Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει, διαχρονικά, τις μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και αντανακλά τη βούλησή της για διατήρηση στέρεων και μακρόπνοων δεσμών εμπιστοσύνης με την κοινωνία.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους απόφοιτους με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο οποίος είναι πάνω από 18, σε κάθε ένα από τα 1.550 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.
Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών Αρχιμανδρίτης πατέρας Προκόπιος Κόρδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Ελευθέριος Νιοτόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αχαΐας Γεώργιος Κανέλλης, η Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Σοφία Χριστοπούλου, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, ο Αναπληρωτής Πρύτανης Νικόλαος Καραμάνος, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.

Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών Αρχιμανδρίτης πατέρας Προκόπιος Κόρδας ο οποίος εξήρε το έργο της Τράπεζας στον τομέα της Παιδείας, που εκφράζει την κοινωνική της ευθύνη, ενώ ευχήθηκε ανοδική πορεία στους νέους φοιτητές.

Στη συνέχεια, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου ανέφερε ότι το πρόγραμμα της Eurobank επιβραβεύει τους ανθρώπους που δούλεψαν σκληρά και τόνισε ότι όλοι αγωνιζόμαστε για ένα Πανεπιστήμιο υψηλού επιπέδου, ενώ συνεχάρη την Τράπεζα που επενδύει στην Παιδεία.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, συνεχάρη την Τράπεζα για το αξιέπαινο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, ενώ ανέφερε ότι δικαιώνεται η σκληρή προσπάθεια των νέων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά συνεχάρη τη Eurobank που εξακολουθεί για 12 χρόνια να επιβραβεύει την Παιδεία, ένα πρόγραμμα σημαντικό που επενδύει στην αριστεία και τη γνώση, ενώ ευχαρίστησε τους νέους για τις μεγάλες στιγμές που μας προσφέρουν.

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Ελευθέριος Νιοτόπουλος ανέφερε ότι στους νέους ανήκει η ευθύνη για ένα καλύτερο αύριο και τους ευχήθηκε ανάλογες επιτυχίες στη ζωή τους, ενώ συνεχάρη και την Τράπεζα για την πρωτοβουλία της αυτή.

Τέλος, η Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Σοφία Χριστοπούλου, σημείωσε ότι οι αριστούχοι είναι η χαρά της ζωής, της γνώσης και του αγώνα και μπορούν να διεκδικήσουν τον κόσμο βασιζόμενοι σε αληθινές αξίες, ενώ συνεχάρη τη Eurobank που τους προτρέπει στο δρόμο αυτό.

Χαιρετισμό απέστειλε ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Ιωάννης Καραβασίλης, συγχαίροντας τους αριστούχους και τις οικογένειές τους καθώς και την Eurobank για την πρωτοβουλία της.

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού, ο οποίος ήταν πάνω από 18. Συγκεκριμένα, στο Νομό Αχαΐας, στο 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου το οποίο βραβεύθηκε για τον αριστούχο μαθητή Σπυρίδωνα Ιατρόπουλο, στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, στο 3ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου, για τον Κωνσταντίνο Τσουκαλά, στο Νομό Ζακύνθου, στο 1ο Γενικό Λύκειο Ζακύνθου, για τον Αντώνιο Βούρτση καθώς και στο Νομό Κεφαλληνίας, στο 2ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου για την Γεωργία Δελάλλη.

Τέλος, στην ομιλία του, ο Περιφερειακός Διευθυντής Δικτύου Καταστημάτων, κ. Θανάσης Καραγιάννης τόνισε ότι «Το πρόγραμμα αυτό έχει κεντρική θέση στη σταθερή και σημαντική κοινωνική δράση του Ομίλου μας τόσο στον τομέα της Παιδείας όσο και στους τομείς της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας. Εδώ θα ήθελα να επισημάνω ότι αισθανόμαστε ιδιαίτερη υπερηφάνεια, όχι μόνο για την επιτυχία του προγράμματος και την ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά εξίσου για τη διάρκειά του. «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» κλείνει φέτος 12 χρόνια παρουσίας και το γεγονός αυτό αποτελεί στίγμα και μήνυμα. Γιατί το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε μέσα από την επιβράβευση της αριστείας και της επίμονης προσπάθειας είναι ένα μήνυμα που στη Eurobank το έχουμε κάνει γνώμονα της καθημερινής μας δραστηριότητας και πρότυπο για εμάς τους ίδιους. Αυτά τα 12 χρόνια έχουν αλλάξει πολλά στη χώρα μας, έχουμε ζήσει καλές στιγμές και μεγάλες δυσκολίες. Μέσα από αυτές σφυρηλατήσαμε μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας. Εμείς στη Eurobank θέλουμε να χτίζουμε σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις με την κοινωνία, όπως ακριβώς θέλουμε να χτίζουμε σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις αμοιβαίας δέσμευσης, συνεργασίας και εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας. Γι’ αυτό δεν εγκαταλείπουμε πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει και τις αισθανόμαστε ως δέσμευσή μας απέναντι στην κοινωνία, ακόμη και όταν το περιβάλλον γίνεται δύσκολο και απαιτητικό».

Τα βραβεία της Eurobank για τους νομούς Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, καθώς και του νομού Κυκλάδων, έλαβαν οι εξής:
1. Δημήτριος Αθανασόπουλος από το 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου
2. Ανδρέας Βαβάτσικος από το 13ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
3. Ευαγγελία Βαγενά από το Γενικό Λύκειο Ρίου
4. Βασιλική Βαζούρα από το 9ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
5. Ευφροσύνη-Δανάη Βαρθολομάτου από το 1ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου
6. Αντώνιος Βούρτσης από το 1ο Γενικό Λύκειο Ζακύνθου
7. Παναγιώτης-Γεράσιμος Βρεττός από το Γενικό Λύκειο Σάμης
8. Βαρβάρα Γεραμούτσου από το Γενικό Λύκειο Ρίου
9. Γεώργιος Γεωργακόπουλος από το Γενικό Λύκειο Ευηνοχωρίου
10. Γεωργία Δελλάλη από το 2ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου
11. Αντώνιος Διαμαντόπουλος από το Γενικό Λύκειο Λουσικών
12. Αλεξάνδρα Δόση από το Γενικό Λύκειο Βόνιτσας
13. Σπυριδούλα Δρίβα από το 1ο Γενικό Λύκειο Ναυπάκτου
14. Αθανασία Ζαπαντιώτη από τις Λυκειακές Τάξεις Μουσικού Γυμνασίου Αγρινίου
15. Γρηγόρης Ζαρκάδας από το Γενικό Λύκειο Αμφιλοχίας
16. Κωνσταντίνα Ζήκου από το Γενικό Λύκειο Καστριτσίου
17. Ιωάννης Ζησιμόπουλος από το 1ο Γενικό Λύκειο Μεσολογγίου
18. Σπυρίδων Ιατρόπουλος από το 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου
19. Σπυρίδων Καρκούλιας από το Γενικό Λύκειο Κάτω Αχαΐας
20. Βασιλική Κίτσου από το 2ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου
21. Γεώργιος Κοκόσιας από το 4ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου
22. Γεωργία Κολοκυθά από το 11ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
23. Νικόλαος-Ορέστης Κυριακούλης από το 2ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
24. Παναγιώτης Λιόνας από το 2ο Γενικό Λύκειο Ναυπάκτου
25. Κυριάκος Μαραγκός από το Γενικό Λύκειο Δάφνης
26. Ελένη Μαυραγάνη από το Γενικό Λύκειο Αιτωλικού
27. Χριστόφορος Μελιάδης από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο “Παναγία Προυσιώτισσα”
28. Νίκη-Γερασιμούλα Μουρελάτου από το Γενικό Λύκειο Ληξουρίου
29. Ευθυμία Μπαβιόλη από το Γενικό Λύκειο Καμαρών
30. Ηλιάνα Μπαλάση από το Γενικό Λύκειο Παραλίας
31. Σπυρίδων Μπάτσικας από το Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Πατρών
32. Λαμπρινή Μπούνου από το 2ο Γενικό Λύκειο Μεσολογγίου
33. Αμαλία-Ερασμία Μπουραντά από το Γενικό Λύκειο Αστακού
34. Νικόλαος Μπούσιας από το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών
35. Ευάγγελος Παλουμπιώτης από το 1ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
36. Αναστάσιος Παναγιωτόπουλος από το Γενικό Αρσάκειο Λύκειο Πατρών
37. Παναγιώτης Παναγόπουλος από το Γενικό Λύκειο Αιγείρας
38. Ελισάβετ Παπαναστάση από το Γενικό Λύκειο Μύτικα
39. Παναγιώτα Παπαφωτίου από το 4ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
40. Ορέστης Παρασκευάς από το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών
41. Διαμάντω Πλατάνου από το Γενικό Λύκειο Εμπεσού
42. Σωτηρία Ριζοπούλου από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο “Αναγέννηση”
43. Δημήτριος Σαμολαδάς από το 5ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
44. Νικόλαος Συρμιντζέλης από το Γενικό Λύκειο Νεοχωρίου
45. Παρασκευή Σωτηροπούλου από το 3ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
46. Ιωάννα Σωτηροπούλου από το Γενικό Λύκειο Δεμενίκων
47. Κυριακή-Μαρία Τζούδα από το 6ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
48. Γεωργία Τριανταφυλλοπούλου από το 8ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
49. Ιωάννης Τσακαρδάνος από το 5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου
50. Αλέξανδρος Τσόμπος από το 1ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου
51. Κωνσταντίνος Τσουκαλάς από το 3ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου
52. Κωνσταντίνος-Λαέρτης Φρυδάκης από το 2ο Γενικό Λύκειο Ζακύνθου
53. Παναγιώτης Χατζηγεωργίου από το 7ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
54. Αγάπη Χρυσανθακοπούλου από το Γενικό Λύκειο Καλαβρύτων
και οι
55. Brandi Latifi από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Δονούσας
56. Αντώνιος-Λυκούργος Συνοδινός από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Σίφνου

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer