Επικράτησε η ψυχραιμία
Αποχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις από το λιμάνι της Σάμης -Έφθασε κόσμος απ΄όλο το νησί
Κοινωνία
16/10/2020 | 14:58

Αναβρασμός επικράτησε νωρίτερα στο λιμάνι της Σάμης στο οποίο είχαν αφιχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η άφιξή τους πραγματοποιήθηκε κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας με στόχο την απομάκρυνση των συγκεντρωμένων και την εκφόρτωση των ανεμογεννητριών που παραμένουν για 13η ημέρα στο φορτηγό πλοίο που τις μετέφερε στο νησί μας.

Πριν από ελάχιστα λεπτά, οι δυνάμεις αποχώρησαν, οι πύλες του λιμένα άνοιξαν και δεκάδες πολίτες από όλες τις Δημοτικές Ενότητες βρέθηκαν στην προβλήτα στην οποία παρέμεναν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων που αντιδρούν στην δημιουργία του νέου αιολικού πάρκου στον Ξερακιά.

Πρόκειται σίγουρα για μία πρωτοφανή  κατάσταση για την περιοχή μας, ενδεικτική της κρισιμότητας του θέματος, που ελπίζουμε να λήξει άμεσα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Δήμο μας. Και προπάντων χωρίς περιττές εντάσεις που θα είναι ασύμβατες με την κουλτούρα και τον πολιτισμό μας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι συγκεντρωμένοι υποδέχθηκαν νωρίτερα τις αστυνομικές δυνάμεις με χορούς και τραγούδια, όπως επίσης με τον κεφαλλονίτικο μπάλο εξέφρασαν την ικανοποίησή για την αποχώρηση τους.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσουμε για ότι νεότερο προκύψει.

Πηγή: poulatakefalonias.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ