Θα μείνουν για χρόνια σαν καινούριες!
6 tips για να διατηρηθούν οι πετσέτες σας αφράτες!
Life
23/10/2016 | 10:57

Όταν τις πρωτοχρησιμοποιούμε είναι απαλές και αφράτες. Όμως, μετά από μερικά πλυσίματα ο όγκος τους μειώνεται και η επιφάνειά τους “αγριεύει”.

Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να διατηρηθούν οι πετσέτες μας μαλακές και απορροφητικές, σαν καινούριες. Αυτά είναι τα κόλπα που κάνουν στα ξενοδοχεία:

Τινάξτε τις καλά πριν το πλύσιμο

Πριν βάλετε τις πετσέτες στο πλυντήριο, τινάξτε τις καλά, προκειμένου να ανοίξουν όσο το δυνατόν περισσότερο οι ίνες τους και να μπορεί το απορρυπαντικό να εισχωρήσει ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.

Διαλέξτε το κατάλληλο απορρυπαντικό

Εάν το νερό στην περιοχή σας είναι αρκετά σκληρό, θα πρέπει να πλένετε τις πετσέτες με απορρυπαντικό που διαθέτει μαλακτικούς παράγοντες ώστε να μην αγριεύουν οι ίνες.

Μην το παρακάνετε με το μαλακτικό

Βάζετε αρκετό μαλακτικό προκειμένου να γίνουν μαλακές και να μυρίζουν όμορφα, όμως η υπερβολική ποσότητα επηρεάζει την απορροφητικότητα των ινών και έτσι, σταδιακά οι πετσέτες γίνονται όλο και πιο απορροφητικές. Ποτέ μην υπερβαίνεται τη συνιστώμενη δόση που αναγράφεται στη συσκευασία.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο στέγνωμα

Οι πετσέτες είναι προτιμότερο να στεγνώνουν σε φυσικό αέρα και όχι στο στεγνωτήριο. Το κόλπο είναι να χρησιμοποιείτε το στεγνωτήριο σε έναν πολύ σύντομο κύκλο για να τις αφρατέψει -αφού έχουν πρώτα στεγνώσει έξω- και όχι να τις βάζετε εκεί νωπές.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer