Είσαι σίγουρη ότι κάνεις σωστά τους κοιλιακούς σου;
6 λάθη που κάνεις όταν γυμνάζεις τους κοιλιακούς σου και μπορεί να τραυματίσουν τη μέση σου
Γυναίκα
02/10/2016 | 10:18

Το επίπεδο στομάχι με τους καλοσχηματισμένους κοιλιακούς αποτελεί όνειρο ζωής για πολλούς ανθρώπους σε αυτό τον κόσμο, αλλά λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν πως να γυμνάζουν σωστά αυτό το δύσκολο σημείο του σώματός μας.

Είναι πολύ πιθανόν να έχεις παρατηρήσει και εσύ διάφορους ενοχλητικούς πόνους στη μέση σου μετά το γυμναστήριο, τους οποίους μάλλον έχεις αγνοήσει. Ήρθε η ώρα λοιπόν να μάθεις ότι αυτοί οι πόνοι είναι σημάδι ότι δεν κάνεις σωστά τις ασκήσεις και όχι μόνο δεν θα αποκτήσεις το πολυπόθητο six pack αλλά θα τραυματίσεις και την μέση σου.

Τι κάνεις λοιπόν λάθος;
1. Βάζεις βάρος στα πόδια σου

Ναι, είναι πολύ δύσκολο να σηκώσεις το κορμί σου μέχρι τα γόνατα όταν κάνεις full sit up κοιλιακούς, αλλά το να βάζεις βάρος στα πόδια (να σου τα κρατάει δηλαδή η φίλη σου στο γυμναστήριο) μπορεί να τραυματίσει τους γοφούς σου. Όταν κάνεις αυτή την άσκηση πρέπει να σηκώνεσαι σφίγγοντας τους κοιλιακούς σου και όχι τα πόδια σου οπότε κάνε την καρδιά σου πέτρα και προσπάθησε μόνη σου.
2. Δεν μαθαίνεις να ενεργοποιείς τους άνω και κάτω κοιλιακούς σου

Όποτε κάνεις οποιαδήποτε άσκηση για την ενδυνάμωση των κοιλιακών πρέπει να σκέφτεσαι ακριβώς ποιους μύες γυμνάζεις. Όταν είσαι ξαπλωμένη και σηκώνεις τα πόδια σου, γυμνάζεις τους κάτω κοιλιακούς ενώ όταν έχεις σταυροπόδι γυμνάζεις τους πλάγιους. Αν δεν νιώθεις τράβηγμα σε αυτά τα σημεία τότε μάλλον κάνεις κάτι λάθος και πιθανόν να τραυματίσεις τους γοφούς σου και την ουρά σου.
3. Χρησιμοποιείς υπερβολικά τους γοφούς και τους τετρακέφαλους σου

Πριν ξεκινήσεις να κάνεις την οποιαδήποτε άσκηση στο στρώμα σου πρέπει να είσαι σίγουρη ότι η μέση σου ακουμπάει σωστά κάτω γιατί αλλιώς θα κουράσεις πολύ περισσότερο από όσο πρέπει τους γοφούς και τους τετρακέφαλους σου ενώ οι κοιλιακοί σου θα μείνουν ατάραχοι (και αγύμναστοι).
4. Πιάνεις τον αυχένα σου ενώ σηκώνεσαι

Αυτό είναι ίσως το πιο συνηθισμένο λάθος, το οποίο το κάνουμε όλοι στο γυμναστήριο και για αυτό πονάει ο αυχένας μας αλλά και η πλάτη μας μετά τους κοιλιακούς. Πρέπει να θυμάσαι ότι σηκώνεις το κορμί σου με τους κοιλιακούς σου και όχι σπρώχνοντας τον αυχένα σου προς τα πάνω.
5. Υπερβάλλεις με τις ασκήσεις

Είπαμε καλό το six pack αλλά δεν πρόκειται να γίνει πιο εμφανές αν κάνεις πολλές δύσκολες ασκήσεις από την αρχή. Αν είσαι junior στο γυμναστήριο (δηλαδή λουκουμάς που έχει να γυμναστεί από το γυμνάσιο) καλό είναι να ξεκινήσεις χαλαρά με κάποιες βασικές ασκήσεις.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer