Και η επαγγελματική επιτυχία θέλει τον τρόπο της
4 απλά κόλπα για να γίνετε πιο αποδοτικοί στη δουλειά σας!
10/10/2014 | 09:43

Όλοι το έχουμε ζήσει… Έφτασε εκείνη τη στιγμή το μεσημέρι που απλά δεν μπορείς να συγκεντρωθείς στις εργασίες σου γιατί το μυαλό σου τρέχει διαρκώς σε σκέψεις που αφορούν το αγόρι σου, τα ρούχα που θες να αγοράσεις, τον τσακωμό με την κολλητή σου.

Μπορείς να σερφάρεις στο Facebook ή στο Instagram ή να διαβάζεις τα μηνύματα του καλού σου στο κινητό. Το ξέρεις όμως πως όλα αυτά δεν θα βοηθήσουν την παραγωγικότητα του. Οι τέσσερις συμβουλές που ακολουθούν θα εκτοξεύσουν την παραγωγικότητά σου.

Τσέκαρε το Facebook
Ναι, καλά διάβασες. Έρευνα που πραγματοποίησε η Microsoft ανακάλυψε πως το 46% των συμμετεχόντων ένιωσαν πως τα social media τους έκαναν πιο παραγωγικούς. Η αιτία; Είπαν πως τα social media αυξάνει το αίσθημα της συνεργασίας, τους βοηθάει να επικοινωνούν καλύτερα με άλλους συναδέλφους και τους δίνει βήμα για να προωθήσουν τη δουλειά τους. Τώρα αν περνάς 2 ώρες την ημέρα κατασκοπεύοντας τον πρώην μας, αυτό σίγουρα δεν θα σε βοηθήσει. Αν όμως τσεκάρεις για νέα στον επαγγελματικό σου τομέα στο Twitter ή αν τσεκάρεις την σελίδα ανταγωνιστικής εταιρείας τότε η παραγωγικότητα σου θα αυξηθεί.

Χρησιμοποίησε το διαδίκτυο σοφά
Υπάρχουν συγκεκριμένες ιστοσελίδες που προσφέρονται μόνο για διασκέδαση. Υπάρχουν όμως και sites που μας βοηθούν να βάλουμε τη ζωή μας σε τάξη, που προσφέρουν χρήσιμες συμβουλές για επαγγελματική επιτυχία για σεμινάρια που μπορείς να κάνεις και να βοηθηθείς. Αν πάντως διαπιστώνεις πως καθημερινά σπαταλάς χρόνο από τη δουλειά σου σερφάροντας σε λάθος σελίδες, χρησιμοποίησε την εφαρμογή στον υπολογιστή σου που μπλοκάρει την είσοδο σου σε τέτοια sites.

Κάνε την πιο δύσκολη δουλειά που έχεις
Οι περισσότεροι από εμάς παραπονιόμαστε ότι έχουμε χιλιάδες απαιτητικά πράγματα να κάνουμε, αλλά στην πραγματικότητα μας αρέσει. Μία έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια έδειξε πως όταν τελειώνουμε μία δύσκολη εργασία νιώθουμε ένα συναίσθημα ολοκλήρωσης σαν να έχουμε επιτύχει κάτι σημαντικό μέσα στην ημέρα. Έτσι την επόμενη φορά που θα νιώσεις ότι δεν μπορείς να συγκεντρωθείς τακτοποίησε τα emails σου ή κάνε μια εργασία που δεν απαιτεί πνευματική εργασία και ενέργεια.

Εκμεταλλεύσου τον μεσημεριανό σου διάλειμμα
Οι έρευνες έδειξαν πως ένα πότο μαζί με το μεσημεριανό σου φαγητό βοηθάει να χαλαρώσει ο εγκέφαλος, αλλά και να γίνει η σκέψη σου πιο δημιουργική. Αν έχεις αναλάβει ένα σοβαρό project και το μυαλό σου έχει κολλήσει το να είσαι πιο χαλαρή είναι πιο πιθανό να σου έρθει η έμπνευση. Απλά μην το παρακάνεις και μην σου γίνει συνήθεια.