Όλοι εμείς οι απλοί πολίτες να τους αποδεχθούμε,να τους πλησιάσουμε,να τους στηρίξουμε,να τους προσφέρουμε μια ζεστή αγκαλιά.
2 Aπριλίου Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον αυτισμό
02/04/2015 | 09:56

Ο Αυτισμός είναι σοβαρή νευροψυχιατρική διαταραχή που εμποδίζει τα άτομα να κατανοούν σωστά όσα βλέπουν,ακούνε και γενικά αισθάνονται.Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη γλωσσική ανάπτυξη,στην επικοινωνία,στην εκπαίδευση,στις κοινωνικές σχέσεις και στη συμπεριφορά τους.
Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων[ΕΕΠΑΑ],το μοναδικό μεγάλο γονεϊκό κίνημα στη χώρα μας,με παραρτήματα σε πολλές πόλεις,διοργανώνει σήμερα,2 Απριλίου 2015,Ημερίδα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών με διακεκριμένους επιστήμονες και με στόχο τη σωστή ενημέρωση-εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών Ειδικής Αγωγής,των γονέων Ατόμων με Αυτισμό,αλλά και το κοινό.Λόγω της κρίσης,καθημερινά υποβαθμίζονται ή και κλείνουν Υπηρεσίες ή Δομές,εξαιτίας της ελλιπούς χρηματοδότησης,τη στιγμή που στην Ελλάδα πρέπει να υπάρχουν περίπου 150.000 Αυτιστικά Άτομα.
Μελέτες και έρευνες αποδεικνύουν ότι ένα συνεχές,οργανωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα,με κατάλληλη θεραπευτική υποστήριξη,καθιστά ευκολότερη τη ζωή των Αυτιστικών Ατόμων,αλλά και των οικογενειών τους.
Πρέπει,επιτέλους,η Πολιτεία να σκύψει ευλαβικά στο πρόβλημα και να προχωρήσει με αποφασιστικότητα στην υποστήριξη και στην προάσπιση των δικαιωμάτων των Αυτιστικών Ατόμων,που είναι ισότιμα και ισάξια μέλη μας.
Πρέπει,επίσης,όλοι εμείς οι απλοί πολίτες να τους αποδεχθούμε,να τους πλησιάσουμε,να τους στηρίξουμε,να τους προσφέρουμε μια ζεστή αγκαλιά.
Η ΕΕΠΑΑ στο ενημερωτικό της φυλλάδιο γράφει ως σύνθημα:
”Μια κοινωνία φιλική προς τον Αυτισμό είναι μια κοινωνία φιλική προς όλους μας”.
Επίσης,ένα Άτομο με Αυτισμό,υψηλής λειτουργικότητας,γράφει:
Αν θέλετε να με βοηθήσετε,μη με αλλάξετε για να ταιριάξω στον κόσμο σας,ούτε να φτιάξετε μια γωνιά στον κόσμο σας ειδικά κατασκευασμένη για μένα.Εργαστείτε μαζί μου για να χτίσουμε περισσότερες γέφυρες μεταξύ μας……

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Σοφία Μαροπούλου-Ζαφειράτου Άννα Παρίση