Την επιμέλεια των εκδηλώσεων και της έκθεσης καθώς και τον συντονισμό των ομιλιών είχαν ο κ. Γεράσιμος Γαλανός και κ. Νικόλαος Λάσκαρης.
100 χρόνια απο τη θεμελίωση της Βαλλιανείου Επαγγελματικής Σχολής
Κοινωνία
07/08/2015 | 21:43

Στις 4 & 5 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν στους χώρους του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων υπό την αιγίδα της ΚΕΔΗΚΕ οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 Χρόνια από τη Θεμελίωση της Βαλλιανείου Επαγγελματικής Σχολής Ληξουρίου. Η εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τους χαιρετισμούς που απεύθυναν, η Βουλευτής κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Γιώργος Κατσιβέλης, ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Καθ. Ιωάννης Δραγώνας καθώς ο Α/Προϊστάμενος του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων επικ. Καθ. Διονύσιος Κατερέλος. Η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων συνεχίστηκε με τις ομιλίες της κας Πέγκυ Μοσχονάς με θέμα «Παναγής Βαλλιάνος και Άθως Ρωμάνος : κοινωνικοί ευεργέτες», του Παλαιού Καθηγητή και Διευθυντή της Σχολής κ. Σπυρίδων Κουλουμπάκη με θέμα «Βαλλιάνειος Επαγγελματική Σχολή Ληξουρίου 1900-2000» και της τ. Αναπλ. Καθηγήτριας του Παν. Ιωαννίνων κας Δώρας Μαρκάτου με θέμα «Σπύρος Π. Κουλουμπάκης, Βαλλιάνειος Επαγγελματική Σχολή Ληξουρίου (ΒΕΣ). Η ιστορική αναδρομή 1900-2000: Συμβολή στην ιστορία της ΒΕΣ και της Τεχνικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα».
Μεταξύ δεύτερης και τρίτης ομιλίας παρουσιάστηκε ένας ραδιοφωνικός δέκτης περίπου του 1950 που είχε βρεθεί στα ερείπια της σχολής και παραδόθηκε στον κ. Χαράλαμπο Μακρή, ραδιοερασιτέχνη και παλαιό μαθητή της σχολής, για επισκευή και συντήρηση. Σε μια λιτή τελετή παράδοσης – παραλαβής, τον ραδιοφωνικό δέκτη παρέλαβε από τον κ. Μακρή ο κ. Κατερέλος.
Η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων ξεκίνησε με ξενάγηση στους χώρους της έκθεσης με φωτογραφικό και έντυπο αρχειακό υλικό από τη συλλογή του κ. Γεράσιμου Γαλανού και συνεχίστηκε με τις ομιλίες της συντηρήτριας κας Κωνσταντίνας Κόκοτου με θέμα «Ιστορικά και Αρχιτεκτονικά στοιχεία για τη Βαλλιάνειο Επαγγελματική Σχολή Ληξουρίου» και του κ. Γεράσιμου Γαλανού με θέμα «Η ευρύτερη πολιτισμική και πολιτιστική προσφορά της Βαλλιανείου Επαγγελματικής Σχολής Ληξουρίου κατά το διάστημα της λειτουργίας της». Η βραδιά συνεχίστηκε με μια εμβόλιμη παρουσίαση από τον κ. Νικόλαο Αραβαντινό – Ζαφείρη, Επιστημονικό Συνεργάτη του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων, του νεοφερμένου υψηλής ακρίβειας εξοπλισμού που έχει παραλάβει το Τμήμα, ακολουθώντας τα χνάρια της Βαλλιανείου Σχολής να προσπαθεί πάντοτε να παρέχει υψηλοτάτου επιπέδου κατάρτιση στους σπουδαστές. Η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων έκλεισε με παλαιούς και παλαιές σπουδαστές και σπουδάστριες της σχολής να μοιράζονται μνήμες και αναμνήσεις από τα χρόνια φοίτησης τους στη σχολή.
Την επιμέλεια των εκδηλώσεων και της έκθεσης καθώς και τον συντονισμό των ομιλιών είχαν ο κ. Γεράσιμος Γαλανός και κ. Νικόλαος Λάσκαρης.

valianeios

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer