Μήνυμα του ΦΙΚΟ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.
«ἄμμες δέ γ’ ἐσσόμεσθα πολλῷ κάρρονες»
25/03/2015 | 08:46

Μνήμονες και ευλαβείς προσκυνητές σήμερα των προγόνων μας και του αγώνα τους να υπερασπισθούν τα διαχρονικά ακατάλυτα ιδανικά της Ελευθερίας και της Αρετής, όλοι εμείς οι νεώτεροι Έλληνες, έχουμε ηθική υποχρέωση να κάνουμε οδηγό μας αυτήν την υπόσχεση των νεαρών Σπαρτιατών.
Οφείλουμε να αντλήσουμε διδάγματα από εκείνον τον αγώνα εθνικής παλλιγενεσίας του 1821 και τους ήρωές του, που ακολούθησε ένας ολόκληρος λαός και στο διάβα του παρέσυρε μία ολόκληρη Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Να μάθουμε ότι και εκείνοι μονιασμένοι μεγαλουργούσαν, γιατί ήσαν ακαταμάχητοι, αλλά και όταν τους παρέσυρε η διχόνοια κινδύνευσαν να χάσουν, όσα με το αίμα τους είχαν κατακτήσει.
Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ οφείλουμε, ατενίζοντας με υπερηφάνεια τις ηρωϊκές εκείνες μορφές του 1821 να σταθούμε άξιοι συνεχιστές της ιστορίας μας και της δόξας εκείνων, στέλνοντας παλλαϊκό μήνυμα στους Ευρωπαίους Εταίρους μας, ότι η πενταετής εξαθλίωση του Ελληνικού λαού, μέσα από τις μνημονιακές πολιτικές που μας επεβλήθηκαν, έλαβε τέλος.
Η Εθνική Ανεξαρτησία δεν διαπραγματεύεται στην χώρα που γέννησε την ιδέα της Ελευθερίας και την υπηρέτησαν διαχρονικά όλοι οι Έλληνες, τηρώντας τον όρκο τους:
«ἄμμες δέ γ’ ἐσσόμεσθα πολλῷ κάρρονες»
Ηλίας Παρίσης
Επικεφαλής των ΦΙ.Κ.Ο. & Δημοτικός Σύμβουλος