Mια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα συζήτηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στον φιλόξενο χώρο του βιβλιοπωλείου «Free Thinking Zone» στο κέντρο της Αθήνας.
Όλη η Κεφαλονιά στην πολιτική εκδήλωση του Γεράσιμου στην Αθήνα!
Πολιτική
01/02/2017 | 20:29

Του Χρήστου Ζωγράφου

Mια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα συζήτηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στον φιλόξενο χώρο του βιβλιοπωλείου «Free Thinking Zone» στο κέντρο της Αθήνας.
Στη συζήτηση για τον ρόλο των πολιτικών κομμάτων στο πολιτικό σύστημα, τη δημοκρατία και την κρίση που συντόνισε ο υποψήφιος διδάκτορας Πολιτικής Επιστήμης, Γεράσιμος Ιλινόιου-Τσουρούφλης ακούστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και το ενθουσιώδες κοινό με τις καταιγιστικές ερωτήσεις προς το πάνελ των ομιλητών, απόρροια των τοποθετήσεών τους που έκανε τη συζήτηση εκτός από πλήρως πετυχημένη και πολύωρη!
Στην κατάμεστη εκδήλωση συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και υπεύθυνος για τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ, βουλευτής Κωστής Χατζηδάκης και η πρώην Κεφαλονίτισσα υπουργός, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Το πάνελ των ομιλητών συμπλήρωνε ο λέκτορας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, καθηγητής Χρύσανθος Τάσσης.
Ο Γεράσιμος Τσουρούφλης στο εισαγωγικό του σχόλιο, αφού ευχαρίστησε την κυρία Γεωργιλή για την όμορφη φιλοξενία στο βιβλιοπωλείο της, διαπίστωσε την απουσία της συζήτησης για το κομματικό φαινόμενο από τον δημόσιο διάλογο.
«Η παρουσία δύο πολιτικών και ενός επιστήμονα καλύπτουν την ανάγκη να δούμε τα κόμματα τόσο ως πολιτικό όσο και επιστημονικό αντικείμενο μελέτης», σημείωσε ως εξήγηση της επιλογής των τριών ομιλητών της βραδιάς.

Στην τοποθέτησή του ο Κωστής Χατζηδάκης μίλησε για άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας σε νέους ανθρώπους που μέχρι χθες απείχαν από την πολιτική και παράλληλα επισήμανε την σπουδαιότητα της «Αλήθειας» με την οποία έχει επιλέξει συνειδητά το κόμμα που εκπροσωπεί, ως στρατηγικό μήνυμα. «Αν θέλετε να πάτε με αυτούς που σας λένε ότι υπάρχουν λεφτά κάπου αλλού, σε υπερφυσικό επίπεδο κανένα πρόβλημα. Από εμάς δεν θα το ακούσετε», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηδάκης. 

Από την πλευρά της η κυρία Ξενογιαννακοπούλου αναφέρθηκε εκτενώς στην σημασία της ευρωπαϊκής διάστασης της κρίσης, το δημοκρατικό έλλειμμα που εντοπίζεται στην πολιτική διάσταση του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος και τον ρόλο της Σοσιαλδημοκρατίας στην ανάγκη «απάντησης» στο αδιέξοδο που βρίσκονται οι πολιτικές ελίτ τόσο της Ελλάδας αλλά και πανευρωπαϊκά και τις προκλήσεις που συνεχώς αναδύονται.

Αμείωτο το ενδιαφέρον κράτησε και η τοποθέτηση του καθηγητή, Χρύσανθου Τάσση που ανέλυσε επιστημονικά τις διαστάσεις που λαμβάνει το κομματικό φαινόμενο στο πλαίσιο της οικονομικής και πολιτικής κρίσης καθώς επίσης και τις επιπτώσεις της αδυναμίας ανάδειξης εναλλακτικής πολιτικής πρότασης στην κυρίαρχη τάση της «τεχνοκρατίας» να αντικαθιστά την πολιτική.

Οπως είναι φυσικό, η βραδιά είχε έντονο ενδιαφέρον και από πλευράς προσώπων που επέλεξαν να παραστούν τιμώντας την εκδήλωση και το κάλεσμα του συντονιστή της, που είχε όπως αναμενόταν έντονη Κεφαλληνιακή εκπροσώπηση.

Από νωρίς στο χώρο διακρίναμε τον πρώην υπουργό και βουλευτή, μέλος του διοικητικού συμβουλίου Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, Πέτρο Αλιβιζάτο αλλά και τον ποινικολόγο και πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Κεφαλονιά, Χαράλαμπο Λυκούδη. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν ο αντιδήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Γιώργος Κοκκόλης, ο διευθυντής της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας e-kefalonia.net, Παναγής Φωκάς, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, νομικός Χρύσα Κοκκόση αλλά και το μέλος του ΔΣ, Μάκης Αγγελετάκης. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν η αναπληρώτρια γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας της ΝΔ, Μαίη Ζαννή και ο πολιτευτής της ΝΔ στη Φωκίδα, Κωνσταντίνος Χαλιορής. Ακόμη διακρίναμε την κοινωνιολόγο κυρία Ταβιανάτου, πρώην αναπληρώτρια διοικήτρια του Γ.Ν. «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» και στέλεχος του Ε.Σ.Υ. , τον δικηγόρο Αναστάσιο Βαλλιανάτο και τον πρόεδρο του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, καθηγητή Βασίλη Χατζόπουλο.

Φυσικά, την παράσταση έκλεψε το ιδιαιτέρως καταρτισμένο επιστημονικά κοινό, που αποτελείτο από μεταπτυχιακούς φοιτητές αλλά και φοιτητές πανεπιστημίων, υποψηφίων διδακτόρων αλλά και ενεργών πολιτών γεγονός που αποδείχθηκε από τη συζήτηση που ακολούθησε και τα σημαντικά συμπεράσματα που είχε η πολύ πετυχημένη εκδήλωση για τα κόμματα και τον ρόλο τους στη δημοκρατία σε εποχές κρίσεων.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό που εξασφάλισε το e-kefalonia.net:

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer