Ερώτηση προς τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως Βασίλη Κικίλια από τη βουλευτή Κεφαλονιάς
Υποστελέχωση αστυνομικών υπηρεσιών σε Κεφαλονιά και Ιθάκη
Πολιτική
17/09/2014 | 21:08

Από το 2010 μέχρι σήμερα, τα οικονομικά των αστυνομικών έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τα μνημόνια και τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζεται. Οι αστυνομικοί είδαν περικοπές στους μισθούς τους που έφτασαν μέχρι και το 45%, περικοπές στις συντάξεις μέχρι και 65%, αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης κατά 15 χρόνια και τις εισφορές τους απ’ τα ταμεία να εξανεμίζονται.
Σε αυτό το ήδη βεβαρυμένο και αρνητικό κλίμα, ειδικά για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, προστίθενται παράγοντες όπως η νησιωτικότητα, το χωροταξικό των νησιών μας, η αυξανόμενη τουριστική κίνηση κατά τους θερινούς μήνες αλλά και τα προβλήματα που προέκυψαν από τους καταστρεπτικούς σεισμούς της 26ης Ιανουαρίου και 3ης Φεβρουαρίου, οι οποίοι διαμορφώνουν την επιτακτική ανάγκη της στελέχωσης των αστυνομικών υπηρεσιών προκειμένου να είναι αξιόμαχες.
Σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλληνίας & Ιθάκης, τα Αστυνομικά Τμήματα Παλικής, Σάμης, Ελειού Πρόννων, Ιθάκης, ο Αστυνομικός Σταθμός Φισκάρδου καθώς και το Τμήμα Τροχαίας Αργοστολίου λειτουργούν με αστυνομική δύναμη μειωμένη έως και 70%, ενώ η συνολική έλλειψη δύναμης για όλη τη διεύθυνση φτάνει σε ποσοστό 48% δίνοντας στην Κεφαλονιά τη θλιβερή πρωτιά σε όλο το Ιόνιο.

Επειδή το αίσθημα ασφάλειας είναι μία από τις βασικότερες υποχρεώσεις του κράτους προς τους πολίτες.
Επειδή και οι αστυνομικοί πρέπει να εργάζονται, σύμφωνα με το προβλεπόμενο από το νόμο και τους κανονισμούς του σώματος, ωράριο.

Για τους παραπάνω λόγους,
ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Πως σκοπεύετε να καλύψετε τα κενά των οργανικών θέσεων και με ποιο χρονοδιάγραμμα;
2. Θα αξιοποιήσετε τις επικείμενες έκτακτες μεταθέσεις του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για τη στελέχωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλονιάς & Ιθάκης καθώς και τις τοποθετήσεις των νεοεξερχομένων αστυφυλάκων ;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer