Σε ένα υβρίδιο μεταξύ «Τρόικας» και «θεσμών» φαίνεται πως κατέληξαν κυβέρνηση και πιστωτές για να μπορούν πλέον να συνεννοηθούν ως προς τις λέξεις.
Τρόικα και θεσμοί «πέθαναν», ιδού το…Brussels Group
11/03/2015 | 18:18

Σ ένα υβρίδιο μεταξύ «Τρόικας» και «θεσμών» φαίνεται πως κατέληξαν κυβέρνηση και πιστωτές και το νέο σχήμα διαπραγμάτευσης πήρε το όνομα Brusells Group: Θα μετέχουν εκτός από ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ και ο ESM/EFSM.

Τα «αποκαλυπτήρια» του ονόματος κάνει το Μέγαρο Μαξίμου σε ενημερωτικό non paper για την έναρξη των συζητήσεων στις Βρυξέλλες μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων.

 

Τι αναφέρει το non paper

 

1) Ξεκίνησαν στις 15:00 στις Βρυξέλλες τα τεχνικά κλιμάκια.

Θα μετέχουν στελέχη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ, το ESM/EFSM, καθώς και από την Ελλάδα. Αυτό το σχήμα διαπραγμάτευσης θα ονομάζεται Brussels Group (BG).

2) Η διαπραγμάτευση στο Brussels Group, πολιτική και τεχνική, θα γίνεται στις Βρυξέλλες, μεταξύ ομολόγων.

3) Για εξειδικευμένα ζητήματα, που πιθανόν θα ανακύπτουν σε σχέση με στοιχεία που καλείται να υποβάλλει η ελληνική πλευρά κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και προκειμένου να αρθούν αμφισβητήσεις ή ελλείψεις στοιχείων, θα δίνεται η δυνατότητα στο Brussels Group να ορίζει τεχνικούς συμβούλους που θα επισκέπτονται την Αθήνα, ούτως ώστε να γίνεται “on Site Exchange of Facts” για το συγκεκριμένο ζήτημα.

4) Οι τεχνικοί σύμβουλοι του BG που πιθανόν θα επισκέπτονται την Αθήνα, θα συναντώνται με ομόβαθμούς τους.

Image Editor: Στέλιος Δημητροκάλλης/TheToc