Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος μετέβη στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου Ομαλών, προεκιμένου να τελέσει Ιερό Τρισάγιο.
Τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού Γεράσιμου
Εκκλησία
09/07/2015 | 19:42
Μετά την Ιερά Πανήγυρι του Ιερού Ναού του Αγίου Προκοπίου στα Καμπιτσάτα Κεφαλληνίας, την 7η και 8η Ιουλίου αντίστοιχα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος μετέβη στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου Ομαλών, προεκιμένου να ασπασθεί το Ιερό και χαριτόβρυτο Λείψανο του Οσίου, αλλά και για να τελέσει Ιερό Τρισάγιο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως του κοιμηθέντος Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κυρού Γερασίμου.
Ο Θεοφιλέστατος συνεδέετο από ετών με τον Μακαριστό με δεσμούς αμοιβαίου σεβασμού και αγάπης. Άλλωστε, ο κοιμηθείς Ιεράρχης ήταν αυτός που κατά την χειροτονία του Θεοφιλεστάτου, μετά του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Γηροκομείου π. Συμεών Χατζή, με προεξάρχοντα της ευχαριστιακής συνάξεως τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, τον συνόδευσαν για να λάβει τον τρίτο της Ιερωσύνης βαθμό. trisagio (2)
Επίσης, ο Θεοφιλέστατος είχε την μεγάλη χαρά και ευλογία να συμμετάσχει στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, την Κυριακή της Πεντηκοστής, κατά την οποία τελέσθηκε η χειροτονία του Μακαριστού.
Η συγκίνηση του Επισκόπου Χρυσάνθου ήταν μεγίστη, όταν λίγες μόλις ημέρες μετά την εξόδιο ακολουθία του κυρού Γερασίμου, έλαβε ταχυδρομικώς την ήδη αποσταλείσα πρόσκληση δια την συμμετοχήν του στην τελετή ενθρονίσεώς του. trisagio (3)
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer