Ποιος δεν έχει παίξει το θρυλικό ηλεκτρονικό παιχνίδι;
Το pacman έγινε 35!
Life
10/10/2014 | 16:24

Ουρές εφήβων και φοιτητών γέμιζαν τα καταστήματα ηλεκτρονικών παιχνιδιών σε όλη τη χώρα, ακόμη και στις απόμακρες επαρχιακές μέσα στα καφενεία σε όλη τη δεκαετία του ’80, για ένα αλλιώτικο προσκύνημα στο παιχνίδι Pacman. Αυτό το αδηφάγο κίτρινο προσωπάκι (προάγγελος των emoticons που σήμερα ανταλλάσσουμε με πάθος σε sms και e- mail) έχει σήμερα γενέθλια!

Ήταν 10 Οκτωβρίου του 1979 όταν στην Ιαπωνία (προφανώς) ένας 24αρης μηχανικός υπολογιστών έγινε το σύμβολο εθισμού σε ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι. Το γνωστό σήμερα Pacman ονομάζεται στη μητρική του γλώσσα パックマン και αναπτύχθηκε από την εταιρεία Namco. Ένα παιχνίδι που είναι το απόλυτο έμβλημα της ποπ κουλτούρας στα 80’s. Σύμφωνα με έρευνες πρόκειται για το παιχνίδι με την μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα από όλα τα άλλα (αγγίζει το 94% στις ΗΠΑ).

Στόχος του παίκτη είναι να χορτάσει το κίτρινο κεφαλάκι με όσο το δυνατόν περισσότερα φρούτα αποφεύγοντας τα τέρατα που το κυνηγούν και τις κινούμενες βόμβες. Τον Δεκέμβριο του 2008, ένα οκτάχρονο αγόρι, ο Jeffrey R. Yee έλαβε μια συγχαρητήρια επιστολή από τον αμερικανό πρόεδρο Ρόναλντ Ρέιγκαν επειδή έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ των 6,131,940 βαθμών!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer