Ο Γ΄ Κύκλος διοργανώνεται με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας
Το Σάββατο ξεκινούν τα Σεμινάρια για την Επτανησιακή Διατροφή
Κοινωνία
27/03/2014 | 18:35

Υπενθυμίζουμε ότι το Σάββατο 29 Μαρτίου ξεκινούν παράλληλα στην Κεφαλονιά, στη Ζάκυνθο και στη Λευκάδα τα Σεμινάρια του τρίτου και σημαντικότερου κύκλου της δράσης Αποτύπωση και Διάδοση της Παραδοσιακής Επτανησιακής Διατροφής, τα οποία θα διαρκέσουν έως και τη Δευτέρα 31 Μαρτίου.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη της τοπικής κουζίνας και η ευρύτερη εφαρμογή της στα τοπικά εστιατόρια, μέσα από την καταγραφή των παραδοσιακών συνταγών, τις συνεργασίες επιχειρησιακού τύπου με παραγωγούς και επιχειρηματίες και η γενικότερη προώθηση των επτανησιακών προϊόντων.

Ο Γ΄ Κύκλος διοργανώνεται με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας. Οι εισηγήσεις θα γίνουν από μέλη της, ενώ την τελευταία ημέρα των σεμιναρίων (31 Μαρτίου) θα γίνει πρακτική εξάσκηση με μαγειρικό εξοπλισμό, ώστε να εμπεδωθούν οι διδαχθείσες μέθοδοι. Λεπτομέρειες για τις εισηγήσεις θα βρείτε στο συνημμένο πρόγραμμα.

Η παρακολούθηση του Σεμιναρίου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την απονομή του Σήματος Παραδοσιακής Κουζίνας σε εστιάτορες και επαγγελματίες της εστίασης. Το Σήμα θα πιστοποιεί ότι οι κάτοχοί του ακολουθούν τις παραδοσιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας τοπι­κά προϊόντα. Η απονομή του Σήματος Παραδοσιακής Κουζίνας από επιτροπή ειδικών θα γίνει στα τέλη Απριλίου 2014, σε ειδική εκδήλωση, η οποία θα λάβει την ανάλογη δημοσιότητα.

Το τριήμερο σεμινάριο είναι δωρεάν και απευ­θύνεται σε τοπικούς εστιάτορες και γενικότερα επαγγελματίες του χώρου της εστίασης.

Η αίτηση συμμετοχής είναι αναρτημένη στον κεντρικό ιστότοπο του Ιδρύματος, από όπου και μπορείτε να την κατεβάσετε.

http://www.teiion.gr/images/stories/diafora/aitisi_simmetoxis_1.doc

Κατάθεση αιτήσεων συμμετοχής:

  • Κεφαλονιά: Στη Γραμματεία του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων (09:00-14:00) και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: akorsian@teiion.gr
  • Ζάκυνθος: Στη Γραμματεία του Τμήματος Προστασίας & Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς (09:00-14:00) και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: alexandra_ntouzevic@yahoo.gr
  • Λευκάδα: Στη Γραμματεία του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (09:00-14:00) και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: gram_dep@teiion.gr

Επιστημονικός Υπεύθυνος: Ανδρέας Βιτωράτος, Αναπληρωτής Καθηγητής (e-mail: a.vitoratos@yahoo.com, τηλ. 697 2811446)

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

diatrofh

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia