Η ΤΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ συμπαραστέκεται και εκφράζει την αλληλεγγύη της, στους κατ΄ εξακολούθηση πλημμυροπαθείς κατοίκους της Πυλάρου, της Σάμης και άλλων περιοχών του Νομού.
Το ΚΚΕ κοντά στους πλημμυροπαθείς της Πυλάρου και της Σάμης
Κοινωνία
10/10/2016 | 07:25

Η ΤΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ συμπαραστέκεται και εκφράζει την αλληλεγγύη της, στους κατ΄ εξακολούθηση πλημμυροπαθείς κατοίκους της Πυλάρου, της Σάμης και άλλων περιοχών του Νομού. Η νέα καταστροφή που υπέστησαν ιδιαίτερα οι κάτοικοι Πυλάρου σε σπίτια, επιχειρήσεις και υποδομές, δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία» ούτε απλά ένα αποτέλεσμα ενός «ακραίου καιρικού φαινομένου» όπως συνηθίζεται να την δικαιολογούν όλες οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις και η σημερινή (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), καθώς και οι τοπικές διοικήσεις (Περιφέρεια και Δήμος). Πρόκειται για ένα προμελετημένο, επαναλαμβανόμενο και αναμενόμενο έγκλημα, που έχει την αιτία του στην διαχρονική απουσία έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας σε όλο τον Νομό. Ειδικότερα, απουσιάζουν όλα τα ειδικά και απαραίτητα έργα υποδομής και αντιπλημμυρικής προστασίας στις περιοχές Πυλάρου, Καραβομύλου, Διλινάτων, Αργοστολίου στις οποίες έχουν μονιμοποιηθεί οι καταστροφικές πλημμύρες, μετά την ασύδοτη εγκατάσταση ιδιωτικών ανεμογεννητριών στις κορυφογραμμές. Η αναπτυξιακή αυτή δράση (για όφελος βέβαια των εταιριών) προωθήθηκε διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και τις τοπικές διοικήσεις σε Δήμο και Περιφέρεια, με πολλούς μάλιστα επαίνους για την «πράσινη ενέργεια».

Η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, η χρόνια εγκατάλειψη περιοχών που έχουν μόνιμο πρόβλημα (Σιμωτάτα, Πόρος κ.ά.), η πολιτική των φθηνών «σημειακών παρεμβάσεων», η άρση του σεισμόπληκτου και η τυπική μόνο εφαρμογή του καθεστώτος της έκτακτης ανάγκης για το νησί της Κεφαλονιάς, αποδεικνύονται εγκληματικές πολιτικές επιλογές. Η επιλεξιμότητα της ΕΕ, η ίδια η καπιταλιστική ανάπτυξη – στο βωμό της οποίας θυσιάζονται όλες οι λαϊκές ανάγκες – έχουν συνέπεια την απουσία των απαραίτητων έργων υποδομής και αντιπλημμυρικής προστασίας. Αυτή τη στρατηγική υπηρετεί όλο το αστικό προσωπικό των νησιών μας κόντρα στις λαϊκές ανάγκες και απορρίπτοντας τις πάγιες προτάσεις του ΚΚΕ. Η υποβάθμιση του προβλήματος, όπως προκύπτει και από τις απαντήσεις που δόθηκαν από τα αρμόδια υπουργεία στις ερωτήσεις του ΚΚΕ στη Βουλή για την προηγούμενη πλημμύρα, οι τσακισμένες υποδομές και η απουσία αποζημιώσεων καθώς και ουσιαστικών μέτρων, δείχνουν την κοροϊδία.

Η ΤΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί το λαό του Νομού να μην υποκύψει στον «ρεαλισμό», με τον οποίο τον εκβιάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να απεμπολήσει το δίκιο του, ούτε να πέσει στην παγίδα της άσφαιρης αντιπαράθεσης μεταξύ του νέου δίπολου ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, που επιδιώκει η τοπική διοίκηση, προκειμένου να πληρώσει ο ίδιος ο λαός την «νύφη». Φτάνει πια! Να αξιοποιηθεί η εμπειρία από την οργανωμένη δράση στους σεισμούς και στις προηγούμενες πλημμύρες, στην οποία μόνο μπορεί να ελπίζει ο λαός μας. Να μην υπάρξει καμία ανοχή στη βάρβαρη πολιτική που τον πνίγει, τον πλακώνει και τον εξουθενώνει οικονομικά.

Να διεκδικήσει:

  1. Να κηρυχτεί πλημμυρόπληκτη η Πύλαρος και όλες οι άλλες πληγείσες περιοχές. Να εφαρμοστεί στην πράξη το καθεστώς έκτακτης ανάγκης, στο οποίο είναι ενταγμένο ο Νομός για μία διετία.
  2. Καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων στο σύνολό τους (100%) και στην πραγματική τους αξία για τις καταστροφές που υπάρχουν σε κατοικίες, οικοσκευές, μικρές επιχειρήσεις, κτηνοτροφικές – γεωργικές εγκαταστάσεις (ποιμνιοστάσια, καλλιεργήσιμες εκτάσεις) και τις αντίστοιχες δραστηριότητες.
  3. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για όλο το σεισμόπληκτο και πλημμυρόπληκτο Νομό για τη φετινή και την επόμενη χρονιά.
  4. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες.
  5. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης υπάρχουν.
  6. Έργα στην πηγή του προβλήματος (στο χώρο γύρω από τις ανεμογεννήτριες και στα ρέματα) σε όλες τις περιοχές που υφίστανται τις συνέπειες.
  7. Άμεσα μέτρα θωράκισης, ασφάλειας και αντιπλημμυρικής προστασίας από βραχοπτώσεις για το χωριό της Αγ. Ευφημίας. Διευθέτηση των βασικών ρεμάτων της Πυλάρου (Ξεροπόταμου και Κοίλου). Ενίσχυση των παρεμβάσεων σε ρέματα και γεφύρια στα Πουλάτα και στον Καραβόμυλο Σάμης.
  8. Εκπόνηση ιδιαίτερου ειδικού σχεδίου πολιτικής προστασίας και εκκένωσης των περιοχών που πλήττονται τα τελευταία χρόνια κατ’ επανάληψη, από πλημμυρικά φαινόμενα.
  9. Έργα αντισεισμικής θωράκισης και αντιπλημμυρικής προστασίας, με κρατικά κονδύλια από έναν ενιαίο κρατικό φορέα κατασκευών.

Αργοστόλι 09/10/2015

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer