Τις τελευταίες ημέρες προκαλεί το θαυμασμό των περισσοτέρων στο κόλπο του λιμανιού του Αργοστολίου το «Γεράκι της Μάλτας» με τα πελώρια κατάρτια.
Το «Γεράκι της Μάλτας» στο λιμάνι του Αργοστολίου
Πρωτοσέλιδα
05/08/2015 | 15:05

Τις τελευταίες ημέρες προκαλεί το θαυμασμό των περισσοτέρων στο κόλπο του λιμανιού του Αργοστολίου το «Γεράκι της Μάλτας» με τα πελώρια κατάρτια. Τις τελευταίες ώρες έχει γίνει, έστω και από μακριά, πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους.
Όπως γράφει και το «Πρώτο Θέμα» με μήκος 88 μέτρα, το «Γεράκι της Μάλτας» είναι το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό σκάφος του κόσμου. Έχει δεκαπέντε τετράγωνα πανιά, πέντε ανά κατάρτι, τα οποία ελέγχονται ψηφιακά και μπορούν να ανοιχτούν πλήρως σε μόλις έξι λεπτά.

Κινείται με ταχύτητα 20 κόμβων, προσφέροντας ένα άνετο ταξίδι χωρίς κραδασμούς. Διαθέτει έξι καμπίνες υπερπολυτελείας για τους φιλοξενουμένους και άλλες οκτώ για το 18μελές πλήρωμα.

Το “Maltese Falcon”, όπως είναι η ακριβής του ονομασία, ανήκει στην Ελληνίδα επιχειρηματία Ελένη Αμβροσιάδου, που το απέκτησε πριν δύο χρόνια περίπου, έναντι 60 εκατομμυρίων στερλινών και το διαθέτει προς ενοικίαση- όχι πολλά κοντά στο μισο εκατομμύριο την εβδομάδα.
Προηγουμένως, ανήκε στον πολυεκατομμυριούχο Τομ Πέρκινς, έναν από τους πρώτους χρηματοδότες της γνωστής διαδικτυακής εταιρίας Google.

Η ιδιοκτήτρια έχει δηλώσει πως επειδή εργάζεται 16 ώρες την ημέρα, επτά μέρες την εβδομάδα, θα μπορεί να χρησιμοποιεί το πολυτελές γιοτ μόνο μερικές εβδομάδες το χρόνο.

Στο εσωτερικό του φιλοξενείται ένα – περίφημο στους γνώστες της τέχνης – γλυπτό, που αναπαριστά ιστορικό μοντέλο αυτοκινήτου της Μαζεράτι. Ξεχωρίζει επίσης ένα αίθριο, όπου ενώνονται τα τρία καταστρώματα του πλοίου, με τη βοήθεια μιας κυκλικής σκάλας που περιβάλλει το κεντρικό κατάρτι. Μέσω του αιθρίου αυτού διαχέεται στο εσωτερικό του σκάφους το φυσικό φως.

Η καταπλητική φωτογραφία είναι της Γιάννας Κουλουμπή.

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer