Δεκάδες συμπατριώτες μας από τα Βόρεια Προάστια της Αθήνας και όχι μόνο τίμησαν τη μνήμη του Άγιου Γεράσιμου.
Το αδιαχώρητο στην Ελευθερώτρια στην Εορτή του Αγίου μας
Εκκλησία
25/10/2015 | 17:31

Στην Πολιτεία και στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Ελευθερώτριας εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015, η μνήμη του Πολιούχου Κεφαλληνίας Αγίου Γερασίμου. Η Ένωση Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Κηφισιάς και Βορείων Προαστείων τίμησε τον Άγιο μας και δεκάδες Κεφαλλονίτες κατέκλυσαν στην κυριολεξία το Ιερό Προσκύνημα στη Κηφισιά.
Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Κηφισίας κ. Θωμάκος μαζί με σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής, η συμπατριώτισσα μας πρ. Δήμαρχος Νέας Ερυθραίας Βασιλική Μαγουλά, η συμπατριώτισσα μας αντιδήμαρχος πολιτισμού Αμαρουσίου Ρένα Χαλιώτη, οι πρώην υπουργοί κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος, Πέτρος Αλιβιζάτος και ο πρώην υπουργός και νυν Αντιπρύτανης Αθηνών κ. Ναπολέων Μαραβέγιας, Κεφαλλονίτες καθηγητές Πανεπιστημίων, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κηφισιάς κ. Διονύσης Κεκάτος, εκ μέρους της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών ο κ. Γιώργος Γερουλάνος, εκ μέρους της Αδελφότητας Πειραιώς ο κ. Βαγγέλης Σπαθής, Πρόεδροι Συλλόγων και σωματείων και πάνω από 1000 κεφαλλονίτες και φίλοι της Παροικίας των Αθηνών που ανέβηκαν να προσκυνήσουν και να τιμήσουν τον Άγιο.
Με τον π. Νικόλαο συλλειτούργησαν ο π. Ιωάννης Τραντάς, ο π. Χρήστος Κογκάκης και ο ιεροδιάκονος κ. Χρίστοδουλος, η πολυφωνική χορωδία του κ. Συνεγγίανη μας μετέφερε νοερά με τις ψαλμωδίες της στο μοναστήρι του Αγίου.
Ο π. Νικόλαος Χαρτουλιάρης μίλησε για τον Άγιο, τη ζωή του και για το πώς κ εμείς μπορούμε να ακολουθήσουμε τα βήματα του. Η σημερινή εορτή ήταν μια πολύ ωραία ευκαιρία συνάντησης για τους Κεφαλλονίτες η οποία έληξε με τα γνωστά παραδοσιακά κεφαλλονίτικα κεράσματα και το δικονάρι του Αγίου αλλά και με την υποστήριξη όλων των συμπατριωτών μας προς τον π. Νικόλαο Χαρτουλίαρη.
Ας μην ξεχνάμε ότι το Προσκύνημα της Ελευθερώτριας έχει σοβαρούς δεσμούς με τη Κεφαλονιά μας. Στην Μετόπη του Ναού υπάρχει εντειχισμένη πλάκα με το όνομα του Αγ. Γερασίμου, δύο εκ των πρωτεργατών της ιδρύσεως του, ο μακαριστός Επίσκοπος Νύσσης Κυρός Ελευθέριος Κατσαϊτης καταγόμενος από το Ληξούρι που για δέκα χρόνια διατέλεσε εκεί ως Προϊστάμενος, ως και ο πρόεδρος του συλλόγου για πάρα πολλά χρόνια και συνιδρυτής μακαριστός Αντώνιος Στανίτσας, με καταγωγή από τα Χαλιωτάτα της Σάμης. Σήμερα δε υπηρετεί εκεί από το 2002 ως προϊστάμενος ο «δικός μας άνθρωπος» Αρχ. π. Νικόλαος Χαρτουλιάρης ο οποίος συγκεντρώνει κοντά του τους Κεφαλλονίτες των βορείων προαστίων και όχι μόνο. Έτσι έχει καθιερωθεί να εορτάζεται και η μνήμη του Αγίου μας κάθε Οκτώβριο στο Προσκύνημα αυτό που Κεφαλλονίτες συνετέλεσαν στη κατασκευή του.

Οι φωτογραφίες είναι από το ORTHODOXIA INFO

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia