Για χρόνια βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας το ιστορικό εκκλησάκι της Πολυκλινικής Αθηνών.
Απίστευτο: Βεβήλωσαν το εκκλησάκι του Αγίου Γεράσιμου (εικόνες)
Δημοφιλή
24/02/2016 | 15:18

Την νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα (21/2 προς 22/2/2016), άγνωστοι έσπασαν την εικόνα του Αγίου Γερασίμου που βρίσκεται στο υπέρθυρο της είσόδου του ναού του, στην Πολυκλινική Αθηνών.

Πρόκειται για μια καλλιτεχνική απεικόνιση της μορφής του Αγίου Γερασίμου σε γυαλί, με την τεχνική του βιτρώ και μέσα σε μεταλλικό ζωγραφικό πλέγμα, το οποίο λειτουργεί εκ παραλλήλου ως προστατευτικό κιγκλίδωμα.
Οι άγνωστοι, φαίνεται σαν να επικέντρωσαν στο να σπάσουν την εικόνα του Αγίου περισσότερο, παρά στο να εισβάλλουν στον ναό του.
Ο Ναός αυτός του Αγίου Γερασίμου βρίσκεται εκεί από το 1905 και κτίσθηκε από τους Κεφαλονίτες Ληξουριώτες Αδελφούς Ιατρούς Αλιβιζάτους που ίδρυσαν την όλη Πολυκλινική Αθηνών το 1903.
Χιλιάδες Κεφαλονίτες μέσα στα χρόνια έχουν περάσει απ’αυτήν καθώς και από το εκκλησάκι του Αγίου Γερασίμου ζητώντας ίαση και παρηγοριά. ag_gerasimos_poluklinikh (2)
Η πνευματική αξία του Ναού αυτού επιτείνεται καθώς σε αυτόν ιερούργησε για 33 χρόνια, ο Άγιος των ημερών μας Πατήρ Πορφύριος, με την ολοένα και περισσότερο, αποκαλυπτόμενη ασύλληπτη πνευματική του και κοινωνική δράση, και στις πέντε ηπείρους!
Μεγάλη είναι και η καλλιτεχνική αξία του Ναού, καθώς την Αγιογραφική του διάταξη έχει σχεδιάσει και εκτελέσει ο Φώτης Κόντογλου, ζωγράφος και συγγραφέας, σημαντικώτατος εκπρόσωπος της ευεργετικά καταλυτικής γενειάς του ’30 (Σεφέρης, Ελύτης, Καββαδίας, Ρίτσος, κ.λ.).
Οι φωτογραφίες και το κείμενο είναι του Γεώργιου Κακή Κωνσταντινάτου.
ag_gerasimos_poluklinikh (3)
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer