Συγκεκριμένα η Κέρκυρα παρουσίασε αύξηση κατά +3,77% σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο πέρυσι, η Κεφαλονιά +9,54% και η Ζάκυνθος +5%.
Τα Ιόνια νησιά καλά κρατουν στον Τουρισμό (Πίνακας)
Τουρισμός
06/07/2015 | 14:24

Με θετικό πρόσημο στις αφίξεις από το εξωτερικό, έκλεισε ο Ιούνιος στα Ιόνια Νησιά.
Συγκεκριμένα η Κέρκυρα παρουσίασε αύξηση κατά +3,77% σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο πέρυσι, η Κεφαλονιά +9,54%, η Ζάκυνθος +5% ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις παρουσιάζει αύξηση και το αεροδρόμιο του Ακτίου.
Τα εν λόγω αποτελέσματα, θα ήταν ακόμα μεγαλύτερα, εάν δεν έλειπε το μεγαλύτερο τμήμα της Ρωσικής αγοράς.
Επίσης τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι καθόλου τυχαία. Είναι προϊόν της στενής συνεργασίας της Περιφέρειας με τους τουριστικούς φορείς. Το τελευταίο τρίμηνο, έχει πραγματοποιηθεί πρωτόγνωρο κύμα επισκέψεων δημοσιογράφων, καναλιών, bloggers κλπ., οι οποίοι ήδη έχουν δημοσιεύσει τα πλέον κολακευτικά σχόλια για όλα τα νησιά μας. Χαρακτηριστικό είναι το tweet της κ. JoannaBooth από το μεγαλύτερο τουριστικό περιοδικό της Μεγάλης Βρετανίας TravelWeekly (https://twitter.com/jobooth_travel ).

Επίσης σύμφωνα με στοιχεία του SETEIntelligence η εξέλιξη των κρατήσεων στα Ιόνια Νησιά, πριν και κατά την αναγγελία του δημοψηφίσματος είναι με διαφορά καλύτερα από κάθε άλλο τουριστικό προορισμό της Χώρας.

pinakas_tourismou

Σύμφωνα δε, με τις προγραμματισμένες δράσεις τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τα αποτελέσματα θα γίνουν ακόμη θετικότερα, όχι μόνο για την τρέχουσα τουριστική περίοδο, αλλά και για το 2016.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer